Van Gaal trots: 'Hadden 90 minuten lang controle'

Max Max
17 nov. 2021, 09:50
17 nov. 2021, 09:50
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal zag vanuit een skybox in de Kuip, zittend in een rolstoel, hoe Oranje zich plaatste voor het WK 2022. De trainer van Oranje brak zondag zijn heup en was genoodzaakt het op deze manier te doen.

Van Gaal had echter nauw contact met de bank en was tevreden hoe zijn elftal de taken uitvoerde: "We hadden het negentig minuten lang onder controle."

Oranje sprankelde echter niet tegen de matig spelende Noren: "Door compacter te spelen maak je het spel niet aantrekkelijk, maar je bouwt wel zekerheid in. Die Noren hebben de hele wedstrijd hooguit één halve kans gehad." Concluderend: "Alleen het resultaat telt."

Spannend was het wel zolang het scorebord 0-0 bleef aangeven, kon ook Van Gaal niet ontkennen. "Toch heb ik de ploeg in de rust gecomplimenteerd. Er waren een paar verbeterpunten. We moesten de ballen niet te veel breed spelen, maar meer naar voren."

'Dit was de beste oplossing'

Van Gaal bekeek de wedstrijd dus vanuit de skybox. Het was niet te doen om alsnog op het veld te komen. "Van die plek langs het veld naar de aan de overkant van het veld stadion kleedkamer komen zou tien minuten in beslag nemen", zei Van Gaal. "Op die manier zou ik in de rust de belangrijkste bespreekmomenten missen. Om die reden is voor deze oplossing gekozen."

Zo sloot Oranje een bijzondere week af. Van Gaal vatte deze week kort en bondig samen: "Dit was een fantastische week vol diepte- en hoogtepunten."

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal