Vermoedelijke opstelling voor Nederland - Georgië

Max Max
06 jun. 2021, 07:30
06 jun. 2021, 07:49
© ProShots

Vanavond om 18.00 staat in de Grolsch Veste in Enschede het oefenduel Nederland - Georgië op het prorgamma. De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal is als volgt.

In de goal zal zeer waarschijnlijk Maarten Stekelenburg staan. Afgelopen woensdag tegen Schotland keepte Tim Krul, en Frank de Boer zei toen al dat Stekelenburg in de wedstrijd tegen Georgië zou keepen.

De bondscoach laat Oranje opnieuw in een 1-5-3-2 systeem spelen, wat betekent dat er vijf verdedigers opgesteld wordt. Van rechts naar links verwachten we Denzel Dumfries, Nathan Aké, Daley Blind, Stefan de Vrij en Owen Wijndal. Matthijs de Ligt zal ontbreken door een blessure aan de lies. De Boer hoopt hem snel terug te hebben.

Daley Blind zal vermoedelijk maar kort spelen, maar we denken dat hij net als Wijnaldum en De Jong afgelopen woensdag wel zal starten. Timber zal daardoor op de bank laats moeten nemen, terwijl hij nog wel speelde tegen de Schotten.

Op het middenveld zal De Boer vanavond wat langer met zijn beoogde basisspelers willen spelen dan afgelopen woensdag. Dat betekent dat Marten de Roon opnieuw zal starten met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum.

Voorin zal Memphis Depay zeker spelen. Krijgt Wout Weghorst opnieuw de kans naast hem, of kiest de Boer vanavond tegen Georgië voor Luuk de Jong of Donyell Malen. Dat laatste is minder waarschijnlijk, omdat de Georgiërs zie terug zullen laten zakken, waardoor Oranje een 'targetman' nodig heeft.

De vermoedelijke opstelling voor Nederland - Georgië:

Stekelenburg; Dumfries, Aké, Blind, de Vrij en Wijndal; De Roon, F. de Jong en Wijnaldum; Depay en L. de Jong.