Vermoedelijke opstelling voor Nederland - Oostenrijk

Max Max
17 jun. 2021, 07:00
17 jun. 2021, 20:38
© IMAGO

Het Nederlands elftal speelt vanavond het tweede EK-duel tegen Oostenrijk. Bondscoach Frank de Boer zal vermoedelijk één wijziging doorvoeren in zijn opstelling ten opzichte van het duel met Oekraïne.

Matthijs de Ligt keert namelijk terug in het team, nadat hij hersteld is van een liesblessure. De vraag is echter ten koste van wie zijn terugkeer zal gaan.

In de goal zal in elk geval Maarten Stekelenburg staan, die afgelopen zondag weliswaar twee keer moest vissen, maar daar niet heel veel aan kon doen.

Achterin staat rechts Denzel Dumfries, die een uitstekende indruk maakte tegen Oekraïne en dat bekroonde met zijn eerste oranje-doelpunt. Wie er centraal staan is de vraag. Wij denken dat De Boer zal kiezen om Timber te slachtofferen, waardoor De Vrij, De Ligt en De Vrij centraal staan. Op links staat net als zondag Patrick van Aanholt.

Het middenveld en de aanval blijven zo goed als zeker ongewijzigd. Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zijn de middenvelders en Memphis Depay en Wout Weghorst de aanvallers.

De vermoedelijke opstelling voor Nederland - Oostenrijk:

Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, Blind, De Vrij en Van Aanholt; De Roon, F. de Jong en Wijnaldum; Depay en Weghorst.

Lees meer over:

Opstelling WK 2022 Oostenrijk