Vink en Perez zien nieuwe kandidaat voor Oranje: 24 goals in 57 duels

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 nov. 2023, 22:49
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Thijs Dallinga moet een kans krijgen in het Nederlands elftal, zo oordelen Kenneth Perez en Marciano Vink. De analisten van ESPN stonden donderdagavond stil bij de statistieken van de aanvaller: in 57 officiële duels in het tenue van Toulouse was hij goed voor 24 treffers en 5 assists. Dallinga, die vorig jaar zomer Excelsior verliet, was donderdagavond in de Europa League trefzeker tegen Liverpool (3-2 winst) en was dat twee weken terug ook al.

"Voor mij moet hij erbij zitten”, doelde Vink, toen presentator Jan Joost van Gangelen de cijfers van Dallinga opnoemde, op een eventuele oproep voor het Nederlands elftal. “Als je al zo'n probleem hebt met aanvallers, en je hebt iemand die ze zo makkelijk maakt internationaal, moet je minimaal een kans krijgen." Dallinga, 23 jaar, speelde nog nooit voor Oranje en is, vanwege zijn leeftijd, op zeven interlands voor Jong Oranje blijven steken.

Dallinga in het Nederlands elftal?

"Wij verzamelen hier even de selectie van het Nederlands elftal", grapte Perez daarvoor al. De analist zou namelijk ook graag Jan Paul van Hecke in het Nederlands elftal willen zien. "Die moet bij de voorselectie, ja." De verdediger van Brighton & Hove Albion maakt de laatste weken een goede indruk bij zijn Engelse club en zijn naam werd al her en der genoemd in verband met blessureleed bij enkele verdedigers in de voorselectie.

Ook Van Hecke werd nog nooit opgeroepen voor 'het grote' Oranje. Hij behoorde, net als Dallinga, wel tot de kern van Jong Oranje tijdens het afgelopen EK in Georgië. De verdediger kwam uiteindelijk tot acht interlands voor de beloften. “Ook vandaag speelde hij weer sterk, terwijl Brian Brobbey een goede speler is. Ik denk dat hij klaar is voor Oranje", vertelde Roberto De Zerbi, manager van de Premier League-club, donderdagavond na de 0-2 zege op Ajax in de Europa League. "Maar dat is niet mijn job. Hopelijk haalt hij het."