Waar is de Oranje Fanzone tijdens Nederland-Frankrijk?

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
18 jun. 2024, 14:20
19 jun. 2024, 17:37
Nederlands elftal, Oranje, Oranjefans
© OnsOranje / MeeMetOranje - Oranjefans vieren feest in Hamburg tijdens het EK

Rondom het EK-duel tussen Nederland en Frankrijk is er weer een speciale fanzone voor alle Oranjefans ingericht. Vrijdag gaat het fangedeelte van het Nederlands elftal om 13.00 uur op, en ‘s avonds wordt er om 21.00 uur afgetrapt in de Red Bull Arena van RB Leipzig.

De Oranje Fanzone vindt plaats op de Wilhelm Leuschner Platz, aan de rand van het centrum van Leipzig. De poorten openen om 13.00 uur en het fandorp is gratis toegankelijk voor supporters met én zonder wedstrijdticket. Door de dag heen zijn er optredens van onder anderen Yves Berendse, Donnie, Snollebollekes en Mental Theo.

Wanneer vertrekt de Oranje Fanwalk in Leipzig?

Om 17.30 uur vertrekt de Fanwalk vanaf het Wilhelm Leuschner Platz naar het stadion. De wandeling naar de Red Bull Arena duurt ongeveer één uur en iedereen is welkom om deel te nemen aan de Fanwalk. De tocht voorafgaand aan de wedstrijd tegen Polen (1-2 winst) ging viraal. Bijna veertigduizend Oranjefans vormden zondag een lange Oranjestoet door Wolfsburg.

Lees ook: Oranje grijpt in tegen Franse spionnen op trainingscomplex

Voor degenen die geen wedstrijdkaartje hebben, wordt het EK-duel uitgezonden op een groot scherm in de Fanzone. Op de Augustusplatz is er ook een EURO2024 Fanzone. Deze is niet hetzelfde als de Oranje Fanzone, maar wordt door de toernooiorganisatie gehouden.

Lees ook: Kenneth Perez schrikt bij Oranje: 'Hij heeft geen klik met teamgenoten'

Nederland begon zondagmiddag het EK met 1-2 zege op Polen. Invaller Wout Weghorst schonk Oranje vlak voor tijd de zege. Frankrijk startte het EK maandagavond met een zakelijke 0-1 overwinning op Oostenrijk. In de slotfase verloor de ploeg van bondscoach Didier Deschamps sterspeler Kylian Mbappé met een gebroken neus. Volgens de Franse televisiezender Canal+ is de aanvaller niet op tijd fit voor het duel met het Nederlands elftal.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Euro2024 EK