Kenneth Perez schrikt bij Oranje: 'Hij heeft geen klik met teamgenoten'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 jun. 2024, 14:01
27 jun. 2024, 12:15
Kees Kwakman, Kenneth Perez, Joey Veerman, Oranje
© ESPN - EK-praat met Milan van Dongen, Vincent Schildkamp, Kees Kwakman en Kenneth Perez

Volgens Kenneth Perez mag Joey Veerman niet na één wedstrijd al worden afgeschreven bij Oranje. Hoewel de middenvelder van het Nederlands elftal geen sterke EK-wedstrijd speelde tegen Polen (1-2 winst), heeft de analist nog veel vertrouwen in de middenvelder van PSV.

Perez denkt dat men nog wat geduld moet hebben met Veerman. "Je schrijft hem nu ook niet af”, vertelde hij tijdens EK-praat van ESPN. De middenvelder van Oranje kreeg na zijn optreden tegen Polen wat kritiek op zijn spel. Slechts 56 van zijn 68 passes kwamen namelijk aan en na afloop gaf hij tegenover NU.nl toe dat hij slordig had gespeeld. Na een uur spelen werd de middenvelder dan ook door bondscoach Ronald Koeman vervangen door Georginio Wijnaldum.

Artikel gaat verder onder video

Kenneth Perez houdt vertrouwen in Joey Veerman

Ook Kees Kwakman mengde zich tijdens het programma in de discussie. "Het waren drie, vier vrije ballen die hij eigenlijk inleverde. Bij die ene die hij over de zijlijn schoot, zag je ook dat hij zich schaamde. Zo van: hoe kan ik deze bal verkeerd geven? Hij had ook nog twee keer dat hij Memphis Depay inspeelde, waarbij je je afvroeg of hij dat wel moest doen”, aldus de analist.

Lees ook: Van Hanegem schudt hoofd: ‘Met elke bal wil hij het EK beslissen’

Kwakman hoopt dat Veerman wat lering trekt uit zijn zwakke optreden tegen Polen. "Ik denk dat hij voor zichzelf moet leren van deze wedstrijd dat de mogelijkheden er niet lagen voor hem om belangrijk te zijn. Met zijn passing en ballen tussendoor. Denzel Dumfries werd aan banden gelegd, het gevaar van Nederland kwam vanaf links. Eigenlijk moet Veerman dan beseffen: wat er van mij vandaag gevraagd wordt, is die bal aan Cody Gakpo geven en ondersteunend spelen. Maar hij wil natuurlijk altijd vanuit zijn passing belangrijk zijn en dat randje en het risico opzoeken."

Lees ook: Erik ten Hag voorziet één wijziging bij Oranje tegen Frankrijk

Perez stipte daarna aan dat juist het risico opzoeken een belangrijk aspect is aan het spel van Veerman. “Daardoor wordt hij natuurlijk opgesteld.” Toch vond ook de analist dat de middenvelder een slechte wedstrijd speelde. “Het leek niet of hij een klik had met zijn medespelers”, noemde hij als mogelijke verklaring. Volgens Perez maakt het echter weinig uit dat Veerman zijn topvorm niet vond tijdens zijn eerste wedstrijd op een eindtoernooi. "Zo belangrijk is hij natuurlijk niet voor het Nederlands elftal", besloot hij.