Kylian Mbappé mist EK-duel met Oranje definitief

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
18 jun. 2024, 12:16
27 jun. 2024, 12:18
Kylian Mbappé, Frankrijk, Frankrijk - Oostenrijk
© IMAGO - Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).

Kylian Mbappé is niet op tijd fit voor het EK-duel met het Nederlands elftal, zo meldt Canal+. Volgens de Franse televisiezender kan de aanvaller van Frankrijk op zijn vroegst pas in de derde groepswedstrijd tegen Polen weer in actie komen. Tegen Oostenrijk (0-1 winst) viel hij maandagavond uit met een gebroken neus.

De Franse voetbalbond FFF bevestigde dinsdagochtend dat de neus van Mbappé was gebroken. "De aanvoerder van het Franse team werd eerst verzorgd door de medische staf en dokter Franck Le Gall, die een gebroken neus vaststelde. De diagnose werd bevestigd tijdens radiologisch onderzoek in het ziekenhuis van Düsseldorf. Mbappé is inmiddels teruggekeerd naar het basiskamp van het Franse team. Hij zal de komende dagen behandeld worden, zonder meteen geopereerd te worden", zo meldde de voetbalbond in een statement. Zeker is dat Mbappé zijn overige EK-wedstrijden met een masker moet spelen. Of hij de wedstrijd tegen Polen haalt, is afhankelijk van de genezing van zijn neus.

Artikel gaat verder onder video

Kylian Mbappé mist EK-duel met Nederland

In de slotfase van de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk kwam Mbappé ongelukkig in botsing met Kevin Danso. De aanvaller kopte de bal en kwam daarna met zijn gezicht tegen de schouder van de verdediger. Na een korte behandeling kwam de aanwinst van Real Madrid binnen de lijnen zonder toestemming van de scheidsrechter. Mbappé werd vervolgens direct gewisseld, maar kreeg eerst nog een gele kaart.

Lees ook: Kenneth Perez schrikt bij Oranje: 'Hij heeft geen klik met teamgenoten'

Na afloop van de wedstrijd vertelde bondscoach Didier Deschamps al dat de neus van Mbappé er niet goed uit zag. "Het lijkt gebroken. Dit is duidelijk het negatiefste van deze avond. Ja, het is maar een neus, maar zorgwekkend is het wel", zei hij voor de camera van TF1.

Tekst gaat verder onder de foto.

Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).
© IMAGO - Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).

In eerste instantie heerste er veel onduidelijkheid over de situatie rondom Mbappé. Volgens bondsvoorzitter Philippe Diallo was een operatie niet nodig en moest de aanvaller eerst een periode van medische verzorging ondergaan. L'Équipe meldde vervolgens dat de aanvaller zeer waarschijnlijk niet in actie kon komen tegen Oranje, maar journalist Julien Laurens was daarna een stuk optimistischer. Canal+ weet nu zeker dat de aanvoerder van Frankrijk de wedstrijd tegen het Nederlands elftal mist.

Lees ook: Oranje heeft geen 'one-trick-pony': ‘Brobbey had deze niet gemaakt’

Artikel gaat verder onder video

Voor Frankrijk is de absentie van Mbappé tegen Nederland erg vervelend. Vorig jaar scoorde hij vier keer tegen Oranje in de EK-kwalificatiereeks. In de thuiswedstrijd (4-0) trof hij tweemaal doel en dat deed hij ook in de Johan Cruijff ArenA (1-2). In totaal maakte de 79-voudig international tot dusver 47 doelpunten voor zijn land. Vrijdagavond staan Nederland en Frankrijk, om 21.00 uur in Leipzig, opnieuw tegenover elkaar.

Lees meer over:

Oranje