Waarom keept Justin Bijlow niet tegen Noorwegen?

Max Max
16 nov. 2021, 14:46
16 nov. 2021, 14:46
© IMAGO

Doelman Justin Bijlow staat vanavond niet onder de lat in het WK-kwalificatieduel Nederland - Noorwegen. De keeper van Feyenoord haakte maandagavond af bij de selectie van Oranje en is niet in staat om te spelen.

Even was er de vrees dat Bijlow er niet bij was vanwege een Corona-besmetting, wat zou kunnen betekenen dat meerdere spelers af zouden haken deze dagen. Die angst bleek ongegrond, de keeper kampt met een 'gewone voetbalblessure'.

De KNVB meldde maandagavond dat Bijlow niet fit genoeg was om te spelen tegen Noorwegen. Een exacte reden van zijn afwezigheid werd echter niet genoemd, waarschijnlijk om de privacy te beschermen.

De bond voedde daardoor geruchten over een mogelijke corona-besmetting. Navraag van de NOS maakte duidelijk dat er van corona geen sprake is. Hoewel de Feyenoord-keeper niet in actie kan komen, blijft hij in het trainingskamp van Oranje.

Justin Bijlow kan niet keeper dus tegen de Noren. Van Gaal moet daarom kiezen tussen de twee overgebleven doelmannen Mark Flekken en Jasper Cillessen.

Bij het bekendmaken van de opstelling weten we op wie de keuze gevallen is.

Lees meer over:

Keepers WK 2022 Justin Bijlow