Waarom speelt De Ligt niet tegen Turkije?

Max Max
07 sep. 2021, 19:15
12 okt. 2021, 13:53
© IMAGO

Wie de opstelling van Oranje tegen Turkije bekijkt ziet het gelijk, Matthijs de Ligt staat niet in de basis tegen de Turken? Maar waarom speelt de Ligt niet tegen Turkije.

Afgelopen zaterdag in het duel met Montenegro kreeg aanvoerder Virgil van Dijk rust van bondscoach Louis van Gaal. Matthijs de Ligt, die ontbrak tegen Noorwegen vanwege een schorsing, verving de aanvoerder van Oranje.

Van Dijk, als aanvoerder een zekerheidje in belangrijke duels, keert vanavond echter terug en daarom moest de bondscoach een keuze maken tussen Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Zijn keuze is dus op Stefan de Vrij gevallen.

Een bittere pil voor Matthijs de Ligt, die onder de vorige bondscoaches Ronald Koeman en Frank de Boer steevast basisspeler was. Hij zal zich nu dus terug moeten knokken in het team en moeten laten zien dat hij beter is dan De Vrij. Die maakte de afgelopen duels echter een prima indruk en speelt natuurlijk ook op hoog niveau bij Internazionale. Extra pikant, omdat Inter een grote concurrent is van het Juventus van De Ligt.