Wat zijn de beste spelers van Tsjechië

Max Max
27 jun. 2021, 15:38
27 jun. 2021, 15:38
© IMAGO

Nederland neemt het vanavond op tegen Tsjechië, een land waarin het de afgelopen tientallen jaren al prachtige duels mee uitvocht. Tsjechië stond ook jarenlang bekend als land van enkele topspelers.

Maar de tijden van Pavel Nedved, Milan Baros, Jan Koller en Karel Poborski zijn voorbij. Échte sterren heeft Tsjechië op het moment niet meer. Dat wil niet zeggen dat er geen spelers zijn waar Oranje vanavond rekening mee hoeft te houden. Wat zijn momenteel de beste spelers van Tsjechië?

Spits Patrik Schick

Tsjechië scoorde pas drie keer dit EK. Alle doelpunten werden tevens gemaakt door één en dezelfde speler, Patrik Schick. De spits van Bayer Leverkusen 04 scoorde twee keer tegen Schotland en ook in de wedstrijd tegen Kroatië pikte hij zijn goaltje mee. Een speler die in de gaten gehouden moet worden dus.

De mannen van West Ham United

Naast de spits zijn er twee spelers van West Ham United die de dienst uitmaken. Tomas Soucek en Vladimir Coufal laten dit EK zien waarom ze vaste waardes zijn bij de Engelse club. Coufal komt veel op over de rechterflank en Souchek komt vanuit het middenveld regelmatig in de offensieve zones van de ploeg.

Spelers met Eredivisie-ervaring

Twee spelers in de Tsjechische selectie hebben ervaring in de Eredivisie opgedaan. Michal Sadilek, voorheen van PSV en Tomas Kalas van Vitesse speelden allebei meerdere jaren in de Eredivisie.

Tenslotte hebben we nog Vladimir Darida van Hertha BSC als een creatieve speler op het middenveld.

Zoals je leest, geen echte sterren bij Tsjechië, maar zeker een team om rekening mee te houden en niet te onderschatten. Ze spelen in het 4-2-3-1 systeem, waarmee Oranje op het WK 2010 zoveel succes had.

Lees meer over:

WK 2022 Tsjechië