Welke Oranje-spelers maken een transfer deze zomer?

Max Max
11 jul. 2022, 15:33
11 jul. 2022, 15:33
© IMAGO

De transferzomer is in volle gang en dat betekent dat het voor de liefhebbers van transfers veel te genieten is. Ook voor de spelers van Oranje kan het zomaar eens een drukke zomer worden. Enkele spelers hebben de afgelopen weken al een transfer gemaakt. Wij zetten ze op een rijtje.

Tyrell Malacia

We beginnen dit lijstje met linksback Tyrell Malacia. De speler van Feyenoord maakte begin juli een prachtige transfer naar het Manchester United van Erik ten Hag. Voor een bedrag van meer dan 15 miljoen euro mag de revelatie van het afgelopen seizoen zich komend seizoen laten zien in de Pemier League. Hij zal daar een aardig salaris gaan verdienen, waarmee hij in het Holland Casino Online kan gaan spelen.

Mocht het Malacia lukken om een basisplaats te veroveren in Manchester dan zal het ook voor bondscoach van Louis van Gaal goed nieuws zijn. Hij krijgt er dan een serieuze kandidaat op de linksbackpositie bij.

Steven Bergwijn

Nummer twee in deze lijst is kersvers Ajacied Steven Bergwijn. De aanvaller van Oranje komt voor een bedrag van ruim 30 miljoen euro over van Tottenham Hotspur, dat hem een paar jaar terug van Ajax’ concurrent PSV voor ongeveer hetzelfde bedrag kocht.

Met de aankoop van Bergwijn hoopt Ajax zich voor de Toto weer als dé favoriet voor de titel te ontpoppen. De aankoop laat in elk geval zien dat de Amsterdamse club ambitie heeft, zowel voor de Eredivisie als in Europa.

Ryan Gravenberch

Waar Steven Bergwijn naar Amsterdam trekt, daar gaat Gravenberch juist weg uit de hoofdstad. De jonge middenvelder, die afgelopen periode bij Jong Oranje actief was, maakt de overstap naar Bayern München.

Gravenberch had nog maar een eenjarig contract en Ajax wilde hem daarom graag deze zomer verkopen. Hij leverde de Amsterdamse club uiteindelijk nog zo’n 25 miljoen euro op.

Guus Til

Met middenvelder Guus Til komen we bij de eerste aanwinst van PSV uit. De club uit Eindhoven is tot nu toe zeer actief op de transfermarkt en wil komend seizoen een serieuze aanval op Ajax gaan doen.

De komst van Til wordt gezien als een sterke breedteinvestering, waarmee PSV een stevig fundament kan bouwen onder de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij.

Luuk de Jong

Nog een aankoop voor PSV. Met Luuk de Jong werd de gedroomde kandidaat voor de spitspositie aangetrokken. Na een avontuur in Spanje bij Sevilla en FC Barcelona keert De Jong daarmee terug bij de club waarmee hij drie keer landskampioen werd.

Met de komst van De Jong onderstreept PSV de ambitie om de aanval te open op de hegemonie van Ajax, dat in de afgelopen vier jaar driemaal kampioen werd en eenmaal als eerste eindigde in het door Corona onderbroken jaar.

Wout Weghorst

Nog een spits van Oranje die een transfer maakt deze zomer. Breekijzer Wout Weghorst vertrekt bij Burnley en tekent een contract bij het Turkse Besiktas. Hij hoopt daarmee op het hoogste niveau actief te blijven en zo op de radar van bondscoach Louis van Gaal te blijven.

Frenkie de Jong en Wijnaldum?

En dan zijn er nog een paar spelers die mogelijk een transfer zullen maken. Het gaat bijvoorbeeld om middelvelders Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Laatstgenoemde zit op een dood spoor bij PSG en werd mede daarom niet opgeroepen tijdens de laatste interlandperiode. Hij zal echter graag mee naar het WK gaan en wil dus weer aan spelen toekomen.

Frenkie de Jong is een dure speler bij Barcelona en mag daarom mogelijk vertrekken. Manchester United van Erik ten Hag heeft verregaande interesse. Voor ongeveer 80 miljoen zou het zomaar tot een hereniging van De Jong en Ten Hag kunnen komen.