Sneijder mist één speler bij Oranje: 'De echte mannen zijn nog niet opgestaan'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
27 jun. 2024, 10:27
27 jun. 2024, 11:05
Wesley Sneijder, Nederlands elftal, Oranje
© IMAGO/Mee Met Oranje - Wesley Sneijder, voormalig international van Oranje

Wesley Sneijder mist een speler als Quinten Timber in de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman. De voormalig international van het Nederlands elftal maakt zich zorgen na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk. Volgens de oud-middenvelder zijn 'de echte mannen nog niet opgestaan'.

Volgens Sneijder zou een type speler als Timber de selectie van Oranje flink versterken. "Ik heb het eerder al aangegeven, maar ik vind Timber een speler die we missen op het middenveld. Juist met dat gif en het ballen veroveren en hij kan ook nog eens van afstand schieten. Het is te mak op het middenveld”, zo zei hij woensdag bij De 538 Middagshow.

Artikel gaat verder onder video

Waarom is Quinten Timber niet met Oranje mee naar het EK?

Tegen Oostenrijk keek Sneijder vol verbazing naar het spel van Oranje. “Dat is voor mij wel zorgwekkend. De echte mannen zijn nog niet opgestaan.” Timber zou een speler zijn die de ploeg wel wakker schudt. De middenvelder maakte deel uit van de voorselectie van Koeman en door blessures van Frenkie de Jong, Marten de Roon en Teun Koopmeiners zat hij ook dicht bij een plek in de definitieve selectie van de bondscoach. De Feyenoorder was echter zelf niet fit genoeg om mee te gaan naar Duitsland.

Lees ook: Van Hooijdonk wil dinsdag compleet nieuwe nummer 10 bij Oranje

Aan het einde van het Eredivisieseizoen raakte Timber geblesseerd. Het herstel verliep voorspoedig, maar volledig pijnloos trainen zat er lange tijd niet in. "Dat is waarom ik geen deel uitmaak van de selectie voor het EK", verduidelijkte de international zelf via Instagram.

Joey Veerman behoort wel tot de selectie van Koeman, maar hij werd al tweemaal vroegtijdig naar de kant gehaald en valt tot dusver erg tegen. Tegen Oostenrijk werd de PSV'er zelfs al na een halfuur gewisseld en hield hij het niet droog. Sneijder denkt dat hij door die mentale klap ‘verslagen is’. "Maar goed, je bent prof en je moet jezelf daar heel snel overheen gaan helpen. Je mag daar nog even over treuren, maar vanaf morgen (donderdag, red.) moet je er bij de training gewoon weer zijn."

Wat is het eindstation van Oranje op het EK in Duitsland?

54.3%

16.1%

8.1%

4.6%

16.9%

5093 stemmen