Quinten Timber vertelt eindelijk 'waarheid' over missen van EK

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 jun. 2024, 18:39
13 jun. 2024, 06:56
Quinten Timber, middenvelder van Feyenoord en het Nederlands elftal
© IMAGO/Instagram - Quinten Timber, middenvelder van Feyenoord en het Nederlands elftal

Quinten Timber kan nog niet pijnloos trainen, dat laat hij woensdagmiddag via Instagram weten. Volgens de middenvelder van Feyenoord is dat de reden waarom hij momenteel niet actief is op het EK. Hij reageert daarmee op de vele geruchten waarom hij niet met Oranje mee is naar Duitsland.

"De afgelopen dagen is er veel gezegd in de media over mijn beschikbaarheid voor het nationale team", schrijft Timber in zijn bericht. "De waarheid is dat ik aan het einde van het Eredivisie-seizoen geblesseerd ben geraakt." Het herstel verloop voorspoedig, maar volledig pijnloos trainen zit er nog niet in. "Dat is waarom ik geen deel uitmaak van de selectie voor het EK", verduidelijkt de international.

Artikel gaat verder onder video

Quinten Timber kan niet pijnloos trainen en mist daardoor het EK

De middenvelder zat wel in de voorselectie van Ronald Koeman voor het EK, maar was één van de afvallers. Na het wegvallen van de geblesseerde Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners kwam hij weer in beeld. Koeman liet na de oefeninterland met IJsland (4-0) weten dat de Feyenoorder geblesseerd was en daarom niet als vervanger werd opgeroepen. Volgens zijn management was hij echter wél gewoon fit, zo liet men aan Rondo weten. Dat bleek achteraf een verwarring te zijn. Later meldde De Telegraaf wel dat Timber juist zelf ‘nee’ had gezegd tegen de bondscoach.

Lees ook: KNVB maakt zich zorgen om andere blessure Brobbey

Timber, die tot dusver één interland speelde, baalt vanzelfsprekend heel erg van zijn blessure. “Ik was heel enthousiast en vereerd door de kans om mijn land te representeren op zo'n groot podium, maar het mag nu niet zo zijn. Ik wens het team het beste, en ik zal ze vanuit huis supporten.”

Lees ook: Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Koeman zag, naast De Jong en Koopmeiners, eerder ook al de middenvelders Mats Wieffer en Marten de Roon wegvallen met blessures. Woensdagmiddag verliet ook aanvaller Brian Brobbey voortijdig de training van Oranje in Hamburg. Hij had last van een stijve hamstring en de KNVB heeft een MRI-scan laten maken om de schade te onderzoeken.