Wie is Mark Flekken, die nieuwe keeper van het Nederlands elftal?

Jildert Jildert
26 mrt. 2022, 22:45
26 mrt. 2022, 23:20
© IMAGO

Niemand minder dan Mark Flekken is de nieuwe keeper van het Nederlands elftal tegen Denemarken en Duitsland. Oranje heeft een keepersprobleem nu eerste keus Justin Bijlow geblesseerd is, en dus viel de keuze op deze doelman van SC Freiburg.

Lees hier alles over de oefenwedstrijd Nederland – Duitsland!

Het is niet zo gek dat je nog nooit van hem gehoord hebt, want Flekken stond niet eens op de radar van Louis van Gaal. De bondscoach werd door scouts op hem gewezen.

Flekken verdedigt dus het doel van SC Freiburg, de verrassende nummer vijf van de Bundesliga. Alleen Bayern München kreeg dit seizoen minder tegengoals. De doelman keept sinds 2018 voor Freiburg, na jaren in de onderste regionen van het Duitse voetbal te hebben verkeerd. Daarvoor zat hij in de jeugd van Roda JC.

Dat hij nu in het Nederlands elftal staat, mag dus een klein wonder heten. Flekken toont zich dan ook dolblij voor de camera's van de NOS. "Er zaten kriebels in het lichaam. Daarna zwakt het af en heb je je gedachten op een rijtje gezet. Ik probeer er ook zelf een beetje aan te wennen."

De bondscoach noemde Flekken eerder een 'echte Van Gaal-keeper'. "Van der Sar was ook ongelooflijk goed met zijn voeten. Dat is voor mij heel belangrijk."

Nu zal Flekken die mooie woorden waar moeten maken in de wedstrijden tegen Denemarken en Duitsland.