Wijnaldum nog steeds een optie voor Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 okt. 2023, 15:54
26 jan. 2024, 09:15
© ProShots

Georginio Wijnaldum is nog altijd een optie voor het Nederlands elftal, ook al behoort de middenvelder van Al Ettifaq deze interlandperiode weer niet tot de selectie. De negentigvoudig Oranje-international moet in dienst van de club uit Saudië-Arabië wel meer wedstrijdritme opdoen.

"Ik krijg de beelden van Wijnaldum in de Saoedische competitie opgestuurd", vertelde bondscoach Ronald Koeman donderdag op een persconferentie, daags voor het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. "En zijn trainer Steven Gerrard stuurde me nog een app met de boodschap: hij is fit. Ik vond het nu nog te vroeg, maar Wijnaldum is nog steeds in beeld."

Wijnaldum speelde in de bronzen Nations League-finale tegen Italië in juni zijn laatste interland. De 32-jarige middenvelder was toen ook trefzeker. Hij verliet afgelopen zomer Paris Saint-Germain, waar hij buiten de selectie was gevallen, en vertrok naar Saudi-Arabië. Koeman achtte de aanwezigheid van Wijnaldum in de interlandperiode in september niet noodzakelijk en ook deze maand is de routinier er niet bij./

"Wijnaldum komt uit een moeilijk situatie. Hij heeft geen voorbereiding gehad met een team en een tijd geen wedstrijden gespeeld. Nu zit hij misschien op vier of vijf duels. Het begint net weer een beetje", benadrukte Koeman, die opnieuw herhaalde dat het ogenschijnlijk mindere niveau van de Saudische competitie geen factor is. "De Saoedische competitie komt op een steeds hoger niveau, doordat steeds meer goede spelers die kant opgaan. Marcelo Brozovic speelt er nu bijvoorbeeld ook en die komt ook nog steeds voor Kroatië uit. Ik zeg dus niet bij voorbaat nee tegen Wijnaldum."