Xavi Simons boycot Nederlandse media niet volgens Vermeulen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
01 apr. 2024, 07:41
01 apr. 2024, 07:41
© IMAGO

Xavi Simons boycot de Nederlandse pers niet, zo verzekert Arno Vermeulen. De aanvallende middenvelder staat wel degelijk open voor interviews met Nederlandse media, zo beweerde de commentator van de NOS zondagavond bij Studio Voetbal.

Simons weigerde onlangs een interview met RTL7 na een Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en RB Leipzig. Rondom de interlands van het Nederlands elftal verscheen Simons ook niet voor de camera’s. Hij zou zich onheus behandeld voelen door de Nederlandse pers, zo legde ESPN-journalist Pascal Kamperman uit.

Xavi Simons praat wél met Nederlandse media

Volgens Vermeulen zit de vork anders in de steel. “Na afloop van een Champions League-wedstrijd van RB Leipzig heeft hij RTL niet te woord gestaan, en dat is niet heel aardig. Daarna is er een spraakverwarring gekomen binnen ESPN. Toen is er in een ander programma van ESPN gezegd dat Simons een echte persboycot had uitgesproken en dat hij rondom Oranje niet met de pers zou willen praten. Dat is niet waar.”

“De NOS zendt wedstrijden uit van het Nederlands elftal en de afgelopen wedstrijden hadden wij hem niets gevraagd, omdat wij daar geen reden voor zagen. De KNVB bevestigt dat - als wij hadden gewild - ook gewoon met Simons hadden kunnen spreken. Dit is dus eigenlijk een misverstand.”

Lees ook: Hartman loopt zware blessure op en mist EK met Oranje

“Via de knip- en plaksites die we allemaal kennen is het niet meer tegen te houden. Maar het is dus niet waar”, benadrukte Vermeulen. Simons kreeg in de voorbije interlandperiode kritiek vanwege zijn vele balverlies in de oefeninterland tegen Schotland. Bondscoach Ronald Koeman erkende dat het talent, dat in dertien interlands nog niet heeft gescoord of een assist heeft gegeven, zich zal moeten verbeteren.