Hartman loopt zware knieblessure op en mist EK met Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
31 mrt. 2024, 23:05
31 mrt. 2024, 23:10
© IMAGO

Quilindschy Hartman heeft een zware knieblessure opgelopen, zo maakt Feyenoord zondagavond via de officiële kanalen bekend. De linksback annex Oranje-international komt hierdoor dit seizoen niet meer in actie en wacht een langdurig herstel. Dat betekent ook dat hij het komende EK in Duitsland zo goed als zeker aan zich voorbij moet laten gaan.

Hartman liep de blessure zondagmiddag op in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Hij maakte een overtreding in het strafschopgebied, nadat FC Utrecht was doorgebroken en richting de goal van Timon Wellenreuther ging. De linksback kwam vervolgens op de grond terecht en greep direct naar zijn knie. Hartman sloeg al snel zijn handen voor zijn gezicht, waarmee duidelijk werd dat zijn wedstrijd erop zou zitten.

Blessure Hartman drama voor Feyenoord en Oranje

Hartman stond van februari 2021 tot februari 2022 al aan de kant met een kruisbandblessure. Of dat nu ook het geval is laat Feyenoord nog niet weten, maar die kans lijkt wel heel groot. Arne Slot vreesde na de 4-2 zege op FC Utrecht al voor een lange absentie van Hartman. “Ik houd mijn hart vast. Dat deed ik bij Calvin (Stengs, red.) ook en dat viel mee. Laten we het beste hopen, want ook Quilindschy is een speler met een kruisbandverleden", zei de trainer van Feyenoord bij ESPN.

Hartman moest deze maand ook de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland laten schieten door blessureleed. Nu lijkt ook het EK onhaalbaar voor hem. Op 16 juni, dat is over ruim tien weken, speelt Oranje zijn eerste groepswedstrijd tegen Polen.

De 22-jarige linkspoot maakte eerder dit seizoen zijn debuut als Oranje-international en speelde in totaal vier interlands. Als opkomende back past Hartman goed in het 5-3-2 systeem dat Ronald Koeman vaak hanteert.