Zirkzee krijgt onverwacht aanbod na oproep van Koeman

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
13 jun. 2024, 23:49
14 jun. 2024, 13:29
Joshua Zirkzee, aanvaller van het Nederlands elftal
© IMAGO/OnsOranje - Joshua Zirkzee, aanvaller van het Nederlands elftal

Joshua Zirkzee heeft een opmerkelijk aanbod gekregen nadat hij zich alsnog bij het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland moest melden. De spits van Bologna was op vakantie en plaatste een foto van Disney World in de Verenigde Staten toen hij plots werd gebeld door de bondcoach van Oranje. Zirkzee hoeft de Disney-pret niet te missen: de aanvaller krijgt gewoon een nieuwe kans.

Op het Nederlandse Instagram-account van Disney is er een speciaal filmpje aan Zirkzee gewijd. Men nodigt hem opnieuw uit om naar Disneyland, maar ditmaal wel in Parijs, te komen. “Joshua, veel succes op het EK 2024. We nodigen je uit om je Disney-reis na het toernooi af te maken in Disneyland Paris!” Hoe later Zirkzee zijn Disney-reis gaat afmaken, hoe beter. Dat zou betekenen dat Nederland ver komt op het toernooi in Duitsland.

Artikel gaat verder onder video

“Beste Joshua, we wensen je een magisch EK. En of je dromen in Duitsland gaan uitkomen of niet, we bieden je bij deze een verblijf aan in Disneyland Parijs. Hopelijk pas na de finale”, zo luidt de tekst. Zirkzee zal vrijdag aansluiten op het trainingsveld. In hoeverre hij meteen belastbaar is, is de vraag. Zirkzee heeft niet alleen enkele weken vakantie achter de rug, maar miste ook het einde van het seizoen door een hamstringblessure.

Lees ook: Quinten Timber vertelt eindelijk 'waarheid' over missen van EK

Artikel gaat verder onder video

Zirkzee meldde zich donderdag al in Wolfsburg. Nog geen 24 uur eerder liep hij de poorten van Disney World in de Amerikaanse staat Florida binnen. "Happy me", zo schreef Zirkzee op Instagram. In een video is te zien dat hij onderweg was naar het pretpark, zonder natuurlijk te weten dat hij enkele uren later uit Duitsland zou worden gebeld, mede in verband met het schrikmoment met Brian Brobbey op de training.

Lees ook: UEFA laat met zes woorden zien wat het verwacht van Xavi Simons

Tien uur na zijn video op Instagram plaatste Zirkzee via Instagram Stories een selfie van een FaceTime-gesprek met zijn management. "Wanneer je wordt gebeld om Disney te verlaten voor het EK", schreef Zirkzee bij een foto waarop hij lachend staat.

Op beelden die donderdagavond verspreid werden via de officiële kanalen van OnsOranje is te zien dat Zirkzee zijn ploeggenoten een hand geeft in de eetzaal. De aanvaller zal vrijdag voor het eerst meetrainen en is zondag waarschijnlijk beschikbaar om minuten te maken in de eerste groepswedstrijd tegen Polen vanaf 15.00 uur.