Zorgen om Oranje na nieuws uit Madrid: 'Daar moet je écht niet aan denken'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
20 dec. 2023, 19:28
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Maarten Wijffels vreest dat het Nederlands elftal op het EK in Duitsland één of meerdere belangrijke krachten zal moeten missen door blessureleed. De journalist van het Algemeen Dagblad wijst op het nieuws rond David Alaba en Thibaut Courtois, die de Europese eindronde naar alle waarschijnlijkheid aan zich voorbij moeten laten gaan. Beiden kampen met een kruisbandblessure en staan zes tot negen maanden aan de kant.

Wijffels vreest dat ook Oranje door blessureleed gaat worden getroffen, vooral het drukke programma in Engeland baart de journalist zorgen. “Dan zit je toch te denken: wie is de eerste Nederlander die het toernooi moet gaan missen?”, vraagt hij zich hardop af in de AD Voetbalpodcast. “Laten we niet hopen, maar het geeft wel aan dat het gevaar in een klein hoekje zit.”

"Zeker met de wedstrijden die er nu in Engeland aankomen, de kalender zit al overvol. En ik hoorde Peter Bosz zeggen dat hij soms maar een kwartier per dag traint, er zijn zoveel wedstrijden geweest, het is gewoon klaar”, verwijst Wijffels naar eerdere uitspraken van de PSV-trainer. “Laten we niet de goden verzoeken, maar hopen dat niet een van onze spelers in Engeland ineens door zijn hoeven zakt en een soort Alaba-blessure krijgt, daar moet je écht niet aan denken.”

Hoe zit de EK-selectie van Oranje eruit?

Van de selectie die in november het EK-ticket veiligstelde, komen vijf spelers uit voor een Engelse club. Mark Flekken en Bart Verbruggen staan onder contract bij respectievelijk Brentford en Brighton & Hove Albion, terwijl Nathan Aké uitkomt voor Manchester City. Virgil van Dijk en Cody Gakpo staan onder contract bij Liverpool en teamgenoot Ryan Gravenberch zou ook een optie voor de eindronde kunnen zijn.

Sven Botman (Newcastle United) en Micky van der Ven (Tottenham Hotspur) waren er vanwege blessures niet bij in november, maar lijken, mits ze fysiek in orde zijn, eveneens kandidaten om mee te gaan naar Duitsland. Jurriën Timber (Arsenal) liep in augustus een kruisbandblessure op, maar hij wordt volgens de laatste berichten 'in het voorjaar' weer terugverwacht.

Lees meer over:

Nederland EK 2024 Ronald Koeman