Komst van Leerdam naar Team IKO kan voor problemen zorgen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 mei 2024, 16:48
08 mei 2024, 11:51
© IMAGO

Chris Woerts en Jaap Stalenburg snappen niks van de keuze van Team IKO om Jutta Leerdam binnen te halen. Laatstgenoemde stelt dat ze een ploeg kan slopen. De topschaatsster tekent nog deze week een contract bij de ploeg van Joy Beune, zo onthulde het duo maandag in de podcast SportClash.

Leerdam zat na haar vertrek bij schaatsteam Jumbo – waar beide partijen het niet eens konden worden over een contractverlenging – zonder ploeg. Bij Team IKO wordt ze samen met langebaanschaatsster Beune het uithangbord. Woerts kan zich echter niet vinden in de beslissing van het relatief kleine team. "Joy is ook mediageniek en fotogeniek. Wel minder volgers op sociale media, maar zij is de vedette van IKO. En zij moet dadelijk de bekendheid en uitstraling van Jutta zien te weerstaan. En ze is, we weten het allemaal, geen teamspeler."

Kunnen Joy Beune en Jutta Leerdam samen in één ploeg?

Stalenburg was het met de sportmarketeer eens. "Jutta kan een ploeg slopen. Begrijp jij dan de afweging van Martin en Erwin ten Hove (teambazen Team IKO, red.), die zeggen: 'Joh, met haar erbij krijgen we misschien wel een nieuwe, grote sponsor vanwege de aantrekkelijkheid?'" Woerts snapte daar helemaal niks van en noemde de vriendin van Jake Paul een ‘one-day wonder’. “Ze kan alleen winnen op de duizend meter bij de Olympische Spelen. Verder heeft ze veel te veel dingen aan haar hoofd die niks met schaatsen te maken hebben."

Lees ook: Leerdam tekent bij nieuw ‘schaatsdreamteam’

Leerdam lijkt in de tussentijd klaar met alle 'mannen van vijftig plus' die iets over haar te zeggen hebben. Op TikTok postte ze onlangs een video over ‘willekeurige Nederlandse mannen van vijftig plus, die samenkomen onder elke Facebook-post over mij en kritiek leveren, terwijl ze zitten te snacken op de bank'. Volgens de schaatsster moeten zij het maar eens rustig aan doen.

Opvallend genoeg sprak Beune andersom ook ruim een maand geleden met schaatsteam Jumbo, zo meldt Sportnieuws.nl. De 25-jarige zou het aanbod van de gele formatie hebben afgewezen.