Tallon Griekspoor trainde met Rafael Nadal

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
27 mei 2024, 11:35
27 mei 2024, 11:39
© IMAGO

In de aanloop naar Roland Garros trainde Tallon Griekspoor met Rafael Nadal. Hij was anderhalve week geleden te gast op Mallorca, waar de Spaanse tennislegende een academie heeft. Voor de nummer 25 van de ATP-ranking was het de eerste keer dat hij met de 22-voudig Grand Slam-winnaar op de baan stond

Op de eerste dag van het korte trainingskamp was Griekspoor nog niet onder de indruk van Nadal. De Spanjaard bewoog moeizaam en was zoekende naar het juiste gevoel. Dat vond hij op de tweede dag. "Het was zo'n ongelooflijk hoog niveau. Hij speelt een training alsof het een wedstrijd is. Waar veel spelers het rustig aan doen in een training, doet hij letterlijk het tegenovergestelde. De snelheid waarmee hij die ballen raakt, dat zijn bijzondere dingen”, vertelt hij in een interview met NU.nl. “Ik heb daarna tegen iedereen gezegd dat hij Roland Garros gaat winnen. Als ik hem tref, dan sta ik voor mijn gevoel al met 2-0 achter voordat ik één bal heb geraakt."

Tallon Griekspoor trainde met Rafael Nadal

Volgens Griekspoor is Nadal een vriendelijke man. “Dat vind ik het allermooiste aan hem. Hij is precies hetzelfde als 20 of 25 jaar geleden. Al het succes heeft hem niet veranderd. Tijdens de trainingen praat je met elkaar. Zijn interesse in mij was niet gespeeld, maar oprecht." Toch maakte de tennisser geen foto met zijn jeugdidool. “Op dit moment is hij vooral een concurrent."

Lees ook: Waarom is Wolfsburg de uitvalsbasis van Oranje tijdens het EK?

Voor Griekspoor was het trainingspotje een geweldige ervaring. "We weten niet hoelang hij nog speelt. Dat weet niemand. Hij kan er zomaar vrij snel mee stoppen, dus dan is het heel mooi om dit in deze fase van zijn carrière nog mee te maken." Voor Nadal begint Roland Garros maandag met een duel tegen Alexander Zverev, de nummer vier van de wereld. Naar alle waarschijnlijkheid is het voor de tennisser zijn laatste deelname aan het toernooi in Parijs, waarop hij met veertien zeges recordhouder is. De huidige nummer 275 van de ATP-ranking kwakkelt al jaren met zijn fitheid, maar wil de deur nog niet definitief sluiten. Griekspoor speelt dinsdag tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald.

Jesper de Jong stuit na zijn stunt op Carlos Alcaraz. Botic van de Zandschulp neemt het op tegen Fabio Fognini en Arantxa Rus speelt in de eerste ronde tegen Angelique Kerber. De voormalige nummer een van de wereld maakt dit seizoen haar rentree na moeder te zijn geworden.