Aanvoerder Van Dijk weet nog niet waar virusinfectie vandaan komt

Max Max
24 mrt. 2023, 06:54
24 mrt. 2023, 09:01
© IMAGO

Zelf is hij de dans voorlopig ontsprongen, maar aanvoerder Virgil van Dijk schrok er ook van dat ineens vijf spelers van Oranje het trainingskamp moesten verlaten. Een virusinfectie drong het kamp van Oranje binnen en nekte (voorlopig) vijf spelers.

"Wat er gebeurd is? Er zijn vijf jongens naar huis, helaas”, zei Van Dijk. "Er is een virus ontdekt, buikgriep. Dat is flink balen, maar ik heb geen flauw idee van de oorzaak. Ik heb echt geen idee. Wat ik heb gegeten? Kipkerrie. Of dat de boosdoener was? Ik heb echt geen flauw idee, echt niet. Niemand weet het en suggereren naar de oorzaak is niet aan ons. Hopelijk worden het niet nóg meer jongens."

De aanvoerer van Oranje baalt, want met onder meer De Ligt en Gakpo mist Oranje nóg twee potentiële basisspelers tegen het sterke Frankrijk: "Natuurlijk is het een mentale tik. Maar ik heb alle vertrouwen in de andere jongens. Als je wordt opgeroepen voor Oranje dan ben je goed genoeg om te spelen voor Oranje. Natuurlijk zullen we Frenkie en Matthijs en de andere jongens missen, maar ik heb alle vertrouwen in de anderen.”

Van Dijk staat tegenover wereldspits Mbappé vrijdagavond. Hoe gaat hij de Franse ster stoppen? "Het is elf tegen elf en niet vaak één tegen één. Soms wel, maar dan gaat het erom dat je goed staat en elkaar helpt. Maar natuurlijk: Kylian is van wereldklasse en het is duidelijk dat hij het verschil kan maken."