Flinke drankprijzen voor Oranjefans op het EK: dit kost een biertje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 jun. 2024, 14:21
18 jun. 2024, 15:50
Oranjefans, Nederlands elftal
© IMAGO - Fans van het Nederlands elftal

Fans die het Nederlands elftal aanmoedigen tijdens het EK in Duitsland moeten flink in de buidel tasten. Het Duitse sport.de heeft op Instagram een foto van de drankkaart van het toernooi geplaatst. Voor een halve liter bier moeten supporters maar liefst zeven euro betalen.

Op de tap in de stadions verkoopt men Bitburger, Radler (Bitburger met Sprite) en Cola-Bier (Bitburger met Coca-Cola). Daarnaast schenkt men Benediktiner Hell, een lager van 5%, en in flessenvorm is er nog een Bitburger 0,0%. De biertjes worden alleen als halve liter verkocht en kosten allemaal zeven euro per stuk. Wijndrinkers kunnen ook een halve liter witte wijn (eventueel met ijs) aan de bar bestellen, maar moeten daar acht euro voor neerleggen.

Wat kost een halve liter bier op het EK in Duitsland

Voor non-alcoholische dranken, zoals Coca-Cola en Sprite, mag zes euro worden afgerekend. Bruiswater kost vijf euro en hetzelfde bedrag mag je neerleggen voor een beker Red Bull (0,25 l). Bovendien betalen voetbalfans drie euro borg als statiegeld op de bekers.

Lees ook: Duitse politie schiet man met hakbijl neer bij Oranjemars in Hamburg

De prijzen tijdens het Europees kampioenschap liggen flink hoger dan normaal in de Duitse voetbalstadions. Zo betaal je in de Veltins-Arena van Schalke 04 normaal gesproken 4,20 euro voor een halve liter bier. Op het EK is dat dus zeven euro, een tijdelijke prijsstijging van maar liefst 66,67 procent. De Europese fans zullen echter blij zijn dat ze weer alcohol kunnen bestellen in de stadions. Tijdens het WK in Qatar in 2022 werd er namelijk alleen bier verkocht op speciale fanpleinen.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Euro2024 EK