Aké: 'Alleen maar blije gezichten'

Max Max
15 jun. 2021, 08:14
15 jun. 2021, 08:14
© IMAGO

Nathan Aké stond niet in de basis tegen Oekraïne, maar zorgde er als invaller met zijn voorzet wel voor dat Denzel Dumfries de winnende treffer kon maken. Ook hij was daarom dolblij na afloop van de wedstrijd.

"We hebben hier zo lang naar toegeleefd, de kwalificatiereeks was mooi en nu meteen de eerste wedstrijd gewonnen, prachtig. Dat de koning en de koningin er waren, dat kreeg ik overigens pas ver na afloop mee toen ik daar filmpjes van zag. Het was heel mooi allemaal, op de trainingen zag je vandaag ook alleen maar blije gezichten.’’

Tijd voor een feestje was er echter zeker nog niet: "Niet echt, het was heel gezellig aan tafel, iedereen was blij, maar je moet goed eten en goed slapen en echt weer klaar zijn voor de volgende training."

Uiteraard was Aké blij met zijn assist op de winnende treffer: "Daar was ik heel erg blij mee. Na de 2-2 wilden we ons echt weer laten gelden. We bleven vechten. Die vechtlust bij dit Oranje is goed. Een geluksgevoel? We hadden wel vertrouwen dat we naar dit niveau toe konden groeien. Als het er dan ook daadwerkelijk uitkomt en ook nog eens in de eerste wedstrijd, geeft dat nog meer vertrouwen voor de komende weken."

Aké waakt voor teveel optimisme en denk niet dat Oranje zomaar over Oostenrijk, de eerstvolgende tegenstander, heen zal lopen: "Dat wordt wel zwaar. We kennen Marko Arnautovic allemaal. Ik heb vaak tegen hem gespeeld in de Premier League. Voor verdedigers is het soms een ware nachtmerrie om tegen zo’n sterke speler te spelen. Dat is echt de waarheid. Maar we zullen heel de Oostenrijkse ploeg scherp analyseren en kijken hoe we hem kunnen bespelen.’’

Lees meer over:

WK 2022 Nathan Aké