Beelden tonen speciaal masker waarmee Mbappé mogelijk tegen Oranje kan spelen

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
20 jun. 2024, 19:18
21 jun. 2024, 08:48
Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).
© IMAGO - Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).

Het blijft nog onduidelijk of Nederland vrijdag te maken krijgt met Kylian Mbappé in de tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk op het EK in Duitsland. Bondscoach Didier Deschamps vertelde donderdag op een persconferentie in Leipzig dat het de goede kant opgaat met het herstel van de aanvaller. "Ja, het gaat de goede kant op. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Kylian kan spelen."

Mbappé brak maandagavond zijn neus in de slotfase van het groepsduel met Oostenrijk (0-1). Sindsdien is hij een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Oranje. Woensdag liet Mbappé zich kort zien op de training: hij trainde apart met een fysieke trainer, met een pleister over zijn gebroken neus. Hij droeg toen geen gezichtsmasker.

Artikel gaat verder onder video
Het gezichtsmasker van Kylian Mbappé
© FS1 - Het gezichtsmasker van Kylian Mbappé

Als Mbappé in actie komt tegen Nederland, zal hij spelen met een masker om zijn neus te beschermen. Dat droeg hij ook donderdagavond op de afsluitende training, in de kleuren van Frankrijk. "We hebben hem gisteren op de training gezien", zei Deschamps voorafgaand aan de training. "Vanavond gaan we het opnieuw proberen. We zijn blij dat Kylian zelf wil spelen, maar we beslissen het pas op het moment dat we het beslissen."

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Frankrijk uitgezonden?

Artikel gaat verder onder video

Antoine Griezmann werd net als Deschamps gevraagd naar het herstel van Mbappé. "Het gaat zeer goed met Kylian, de neus is minder gezwollen", zei de aanvaller van Atlético Madrid en het Franse elftal. "Maar we zullen tot het laatste moment wachten met het besluit of hij speelt. Het hangt ook af van hoe Kylian zich voelt."

Voor Frankrijk zou een mogelijke afwezigheid van Mbappé tegen Nederland slecht nieuws zijn. Vorig jaar scoorde de aanvaller maar liefst viermaal tegen Oranje in de EK-kwalificatiereeks. In de thuiswedstrijd (4-0) scoorde hij twee keer en dat deed hij ook in de Johan Cruijff ArenA (1-2). Tot dusver maakte de 79-voudig international 47 doelpunten voor zijn land. Vrijdagavond spelen Nederland en Frankrijk om 21.00 uur in Leipzig.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Euro2024