Kylian Mbappé wil gewoon spelen tegen het Nederlands elftal

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 jun. 2024, 14:29
20 jun. 2024, 14:54
Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).
© IMAGO - Kylian Mbappé heeft een gebroken neus overgehouden aan het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1).

Als het aan Kylian Mbappé ligt, speelt hij vrijdagavond gewoon tegen Nederland. Een woordvoerder van Frankrijk heeft dat bevestigd tegenover de NOS. De aanvaller brak zijn neus in de interland tegen Oostenrijk (0-1 winst) en zou volgens Franse media het duel met Oranje niet halen. De aanvaller van les Bleus wil echter gewoon spelen.

Donderdagavond test Mbappé tijdens de laatste training een speciaal masker dat voor hem gemaakt is. Als dat zonder problemen verloopt, wil de aanwinst van Real Madrid 'gewoon' spelen tegen het Nederlands elftal. Het is niet bekend wanneer de Franse staf definitief de knoop doorhakt. Op Instagram liet Mbappé woensdag al doorschemeren dat hij wilde spelen. Hij deelde een foto met de tekst: ‘Zonder risico’s geen overwinningen.’

Kylian Mbappé wil spelen tegen het Nederlands elftal

Mbappé kwam in de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk vlak voor tijd in botsing met Kevin Danso. Hij kopte de bal, maar kwam daarna met zijn gezicht tegen de schouder van de verdediger. Na een korte behandeling betrad de aanvaller, zonder toestemming van de scheidsrechter, weer het veld. Mbappé werd direct gewisseld, maar kreeg eerst nog een gele kaart van de arbiter.

Lees ook: Kieft is er klaar mee bij Oranje: ‘Hij moet snel van dat dramagedrag af’

Er heerst al enkele dagen onduidelijkheid over de situatie rondom Mbappé. In eerste instantie meldde de Franse bondsvoorzitter Philippe Diallo dat zijn sterspeler niet geopereerd hoefde te worden en alleen een periode van medische verzorging moest ondergaan. L'Équipe meldde later dat de aanvaller zeer waarschijnlijk niet kon spelen tegen Oranje, maar journalist Julien Laurens was vervolgens een stuk optimistischer.

Canal+ winst dinsdag zeker dat de aanvoerder van Frankrijk de wedstrijd tegen het Nederlands elftal zou missen. Bondscoach Didier Deschamps meldde die dag ook dat de aanvaller wel degelijk een neusoperatie moet ondergaan. Die ingreep kan echter tot na het EK in Duitsland worden uitgesteld.

Lees ook: Oranjespeler wil moeder trots maken: ‘Ze heeft haar leven opgeofferd voor mij'

Mbappé is overigens niet enige twijfelgeval bij Frankrijk. Theo Hernández, William Saliba en Dayot Upamecano deden woensdag niet mee aan de groepstraining van Frankrijk. Hernández fietste alleen even langs het veld en Saliba, die niet ongeschonden uit de strijd met Oostenrijk kwam, hield het bij hardlopen. Zijn verdedigingsmaatje, Upamecano, kampt met een spierblessure en bleef binnen.

Voor Frankrijk zou een mogelijke afwezigheid van Mbappé tegen Nederland slecht nieuws zijn. Vorig jaar scoorde de aanvaller maar liefst viermaal tegen Oranje in de EK-kwalificatiereeks. In de thuiswedstrijd (4-0) scoorde hij twee keer en dat deed hij ook in de Johan Cruijff ArenA (1-2). Tot dusver maakte de 79-voudig international 47 doelpunten voor zijn land. Vrijdagavond spelen Nederland en Frankrijk om 21.00 uur in Leipzig.

Lees meer over:

Oranje Euro2024