Bijlow geniet van Oranje-debuut

Max Max
02 sep. 2021, 11:38
12 okt. 2021, 13:56
© IMAGO

Doelman Justin Bijlow maakte gisteren tegen Noorwegen zijn debuut in het shirt van het Nederlands elftal. De keeper is trots op zijn debuut en dat hij de voorkeur van Van Gaal kreeg.

"In de aanloop naar de wedstrijd voelde ik wel gezonde spanning, maar op het veld was ik ontspannen zoals altijd", zei Bijlow tegenover de NOS. "Jammer genoeg hebben we niet kunnen winnen, want dat was helemaal mooi geweest. Maar ik ben supertrots dat ik heb mogen debuteren voor mijn land."

Bijlow hoorde dinsdag dat hij zou keepen: "We kregen gewoon de opstelling te zien en daarna nam de keeperstrainer me apart", zei Bijlow. "Hij vertelde dat mijn sterke periode bij Feyenoord een van de redenen is dat ik de voorkeur kreeg. Ik was heel blij en kreeg wel even een glimlachje natuurlijk."

Hij onderscheidde zich in de eerste helft met een goede redding: "Elke situatie moet je weer anders beoordelen. Op dat moment dacht ik: ik moet blijven staan. En gelukkig schoot ie de bal tegen me aan. Dat klinkt vrij simpel, maar het is gewoon op gevoel gaan. Haaland is een fantastische speler, maar we hebben ook fantastische spelers die hem denk ik goed verdedigd hebben."

Lees meer over:

WK 2022