Bondscoach Frankrijk: 'Moeten veel respect hebben voor Nederlands Elftal'

Jeen Grievink Jeen Grievink
13 okt. 2023, 14:11
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Didier Deschamps (54) kan zich vanavond in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam eigenhandig verzekeren van een EK-ticket met de Franse ploeg. Voorwaarde is wel dat er gewonnen wordt van het Nederlands Elftal. Maar hoewel Oranje flink gehavend is vanwege blessures, denkt Deschamps niet dat het makkelijk zal gaan. Hij blijft op zijn hoede voor Oranje.

Vanavond om 20:45 uur staan Nederland en Frankrijk oog in oog tijdens een belangrijk EK-kwalificatieduel. Als de Fransen winnen, zijn ze verzekerd van deelname aan het toernooi. Een gelijkspel kan ook voldoende zijn, maar dan moet Griekenland verliezen op bezoek bij Ierland. Frankrijk zal uiteraard het liefst op eigen kracht dat EK-ticket binnen willen slepen vanavond en daarom streeft de ploeg van Deschamps naar een overwinning.

Les Blues is op papier de grote favoriet, zeker als je de personele problemen van Ronald Koeman bij Oranje in ogenschouw neemt, maar Deschamps wil het Nederlands Elftal absoluut niet onderschatten.

"Veel respect" voor Nederlands Elftal

Koeman moet het letterlijk met 'een elftal aan afwezigen' zien te doen tegen Frankrijk. Deschamps kampt in verdedigend opzicht ook met de nodige blessures, maar de lijst is zeker niet zo lang als bij Oranje. "Nederland heeft nog meer blessures", zo zegt de 54-jarige oefenmeester. Desondanks blijft hij op zijn hoede voor de ploeg van Koeman. "Voor mij blijven ze een tegenstander waar we veel respect voor moeten hebben."

Deschamps verwacht moeilijke wedstrijd

In alle opzichten is Frankrijk de favoriet voor de wedstrijd van vanavond, maar Deschamps wil niet op voorhand al de polonaise lopen. "Het zal zeker niet makkelijk worden voor ons", zo besluit hij.

Groep B kwalificatie EK 2024WGWGVDVDTPunten
 Frankrijk550011015
 Nederland4301859
 Griekenland53021059
 Ierland5104573
 Gibraltar50050170