Borst: ‘Als Koeman serieus overweegt die malloot op te stellen op het EK’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
18 dec. 2023, 13:57
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Hugo Borst hoopt Wout Weghorst in ieder geval tijdens het EK in Duitsland niet meer in de basis van het Nederlands elftal te zien. De schrijver en voetbalcriticus geeft maandag in zijn column voor het Algemeen Dagblad aan geen hoge pet op te hebben van de aanvaller van TSG Hoffenheim en breekt andermaal een lans voor Brian Brobbey.

“Mocht Ronald Koeman serieus overwegen de malloot Wout Weghorst één keer in de basis te zetten tijdens het EK in Duitsland, dan neemt niemand in heel de wereld de bondscoach én voetballand Nederland nog serieus”, schrijft Borst in zijn column. In de optiek van de journalist moet Koeman op het eindtoernooi voor Brobbey in de punt van de aanval moet kiezen.

“Er zullen heus nadelen aan die jongen kleven, maar veelbelovender, sterker, beter hebben we niet.” Borst deelde in oktober bij ESPN ook al complimenten uit aan Brobbey. “Ik kijk er gewoon graag naar, ik vind het mooi om te zien. Dit is de klassieke spits, zoals we hem al decennia kennen. Natuurlijk hebben we allemaal moderne varianten gehad, maar dit is de ouderwetse stormram, maar toch verfijnd. En hij knapt ontzettend veel vuil werk op.”

Brobbey was zondag nog tweemaal trefzeker voor Ajax tegen PEC Zwolle, alleen bleek dit niet voldoende voor de zege: 2-2. De 22-jarige aanvaller kwam dit seizoen al tot 11 goals en 4 assists in 23 officiële duels. Brobbey maakte in oktober zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hij deed een half uur mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland (0-1).