Brian Brobbey zit vol twijfels na blessure bij Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
13 jun. 2024, 16:59
14 jun. 2024, 13:31
Brian Brobbey op de training van het Nederlands elftal
© IMAGO - Brian Brobbey op de training van het Nederlands elftal

Brian Brobbey baalt van zijn blessure. De aanvaller moest woensdag de training van het Nederlands elftal voortijdig staken, vier dagen voor de eerste groepswedstrijd op het EK in Duitsland. De stijfheid in de hamstring kwam echter niet door een sprint op de training, zo vertelt Brobbey donderdagmiddag in gesprek met De Telegraaf.

“Ik gleed uit. De keren dat ik bij Ajax last had van mijn hamstring, was het anders. Nu was het ongelukkig. En daar baal ik van, want ik voel me verder hartstikke goed”, benadrukt Brobbey, die wel voortdurend met de kwetsuur bezig is. “Die zit wel in mijn hoofd, ja. Ik weet niet hoe het is eerlijk gezegd. Vandaag wordt er een scan gemaakt.”

Artikel gaat verder onder video

Brian Brobbey maakt zich zorgen over blessure

“En daarna kijken we van dag tot dag, denk ik. Het voelt wel iets beter dan gisteren, maar het is wat stijfjes.” Eerder werd gemeld dat de pijn van Brobbey het resultaat was van een duel met Matthijs de Ligt, maar daar was volgens de verdediger geen sprake van. "Ik had er niet zoveel mee te maken”, benadrukte hij vandaag op een persconferentie.

Lees ook: Ian Maatsen krijgt lachers op de hand met opmerking over vriendin

“We hadden na dat moment allebei een beetje last van onze voet, dat was het. Hoe het nu met Brobbey gaat, moet je aan de dokter vragen. Ik hoop dat het goed gaat", zei De Ligt donderdagochtend. Mede vanwege het schrikmoment met Brobbey koos bondscoach Ronald Koeman ervoor om Joshua Zirkzee woensdag alsnog bij de spelersgroep te halen. Hij wilde aanvankelijk met 25 spelers aan het EK deelnemen, maar na de training van woensdag werd er toch contact gelegd met Zirkzee.

Lees ook: Kees Jansma doet op televisie opvallende uitspraak over Frenkie de Jong

Zirkzee was op vakantie in de Verenigde Staten en kon daardoor niet meteen in Wolfsburg zijn voor de donderdagtraining van 12.00 uur. Oranje traint ook vrijdag één keer. Zaterdag vertrekt de selectie van Koeman naar Hamburg, waar een dag later om 15.00 uur de eerste groepswedstrijd wacht.