Ian Maatsen krijgt lachers op de hand met opmerking over vriendin

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
13 jun. 2024, 11:47
13 jun. 2024, 23:58
Ian Maatsen op een persconferentie bij het Nederlands elftal
© IMAGO - Ian Maatsen op een persconferentie bij het Nederlands elftal

Ian Maatsen werd maandag plotseling alsnog opgeroepen voor de EK-selectie van het Nederlands elftal. De linkerverdediger vierde op dat moment vakantie in Griekenland, op een boot op Mykonos. Het waren hectische dagen voor Maatsen, die echter dolblij is met de late oproep van bondscoach Ronald Koeman. De vriendin van Maatsen is ook ‘niet ontevreden’, ondanks het stopzetten van de vakantie, zo vertelde hij donderdag lachend.

“Ik kreeg opeens een belletje en moest zo snel mogelijk mijn spullen pakken’’, vertelde Maatsen op een persconferentie. “Ik werd op de boot gebeld. Of ik een cocktail dronk? Nee, dat niet. Een watertje. Het was hectisch, maar ik ben ontzettend blij dat ik er ben. Ik ben trots en ik ga er zeker van genieten. Natuurlijk was er verbazing. Ik had er eerlijk gezegd totaal geen rekening mee gehouden.” Maatsen moest zijn ouders inschakelen om zijn voetbalschoenen en dergelijke mee te kunnen nemen naar het trainingskamp in Wolfsburg. “Topouders heb ik. Ze kwamen mijn spullen brengen naar Dortmund.”

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Kees Jansma doet op televisie opvallende uitspraak over Frenkie de Jong

Dat Maatsen direct zijn vakantie moest afbreken, vond hij niet erg. “Het is een jongensdroom om hier te zijn. Het is zeker de terugreis waard. Ik heb wel genoten van mijn vakantie en alles goed verwerkt, ook de teleurstelling van de Champions League-finale.” Ook zijn vriendin Emely Tuinder kon ermee leven. “Ze was niet ontevreden”, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg. “Ze vond het ook mooi voor mij.”

“Ze zei: ‘Maak je niet druk, ga lekker genieten’. Ze heeft veel zon gepakt in vijf dagen. Het was fijn om even weg te zijn van alles.” Maatsen sprak al met bondscoach Ronald Koeman over de mogelijke systemen bij Oranje. “We hebben alleen nog geen specifieke rol besproken. Hij zei dat het goed is dat ik erbij ben. Hopelijk komt mijn kans. Ik moet gewoon ready zijn. Ik kan zeker op meerdere posities spelen.”

Lees meer over:

EK 2024 Oranje Ian Maatsen EK2024