Joshua Zirkzee meldt zich bij EK-selectie van Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 jun. 2024, 21:52
13 jun. 2024, 12:24
Joshua Zirkzee meldt zich bij Oranje voor het EK in Duitsland
© IMAGO/Mee Met Oranje - Joshua Zirkzee meldt zich bij Oranje voor het EK in Duitsland

Joshua Zirkzee gaat zich alsnog melden bij het Nederlands elftal, zo meldt de KNVB woensdagavond via de officiële kanalen. De spits van Bologna maakte zelfs geen deel uit van de voorselectie van Oranje voor het EK in Duitsland, maar komt nu toch bij de definitieve selectie. Zirkzee vliegt vanaf zijn vakantieadres in Orlando naar het trainingskamp van Oranje in Wolfsburg. Zirkzee zal naar alle waarschijnlijkheid donderdag al aansluiten bij de groepstraining.

Eerder gaf bondscoach Ronald Koeman nog aan dat hij geen vervanger voor Teun Koopmeiners op zou roepen. Koeman lijkt echter geen risico te willen nemen in verband met de fysieke problemen van Brian Brobbey. De spits van Ajax leek met wat klachten aan zijn hamstring te kampen na de training van woensdag, maar die blessure viel na een MRI-scan mee. Het zou enkel gaan om een stijve hamstring, maar de bondscoach van Oranje kiest er toch voor om de selectie van Oranje te completeren.

Artikel gaat verder onder video

Joshua Zirkzee meldt zich toch bij Oranje voor EK

Zirkzee kende een ijzersterk seizoen bij Bologna en had met zijn twaalf goals en zeven treffers een groot aandeel in de derde plaats en het Champions League-ticket voor de Italiaanse club. Zijn goede spel leverde hem in maart voor het eerst een uitnodiging voor Oranje op. Koeman nam hem destijds op in de voorselectie voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Vanwege een blessure moest de aanvaller echter afzeggen.

Lees ook: Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar zijn in het diepste geheim getrouwd

Zirkzee behoorde uiteindelijk niet tot de voorselectie, al was hij altijd wel een optie voor de technische staf van Oranje. Hij werd in de voorbije voetbaljaargang meermaals bekeken, al leidde dat nimmer tot een plek in de definitieve selectie dan wel een debuut voor het grote Oranje. Zirkzee speelde negentien duels voor Jong Oranje, waarin hij zeven keer scoorde.

Lees ook: Quinten Timber vertelt eindelijk 'waarheid' over missen van EK

Eerder deze week vielen Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners door divers blessureleed weg bij Oranje. Koeman, die tot woensdag alleen Ian Maatsen van Borussia Dortmund opriep als vervanger, zag eerder ook al onder anderen Mats Wieffer, Marten de Roon en Quinten Timber afhaken.

Lees meer over:

EK 2024 Joshua Zirkzee