Brobbey: ‘Hij heeft het grootste ochtendhumeur van alle Oranje-spelers’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
14 jun. 2024, 09:38
14 jun. 2024, 20:27
Brian Brobbey, aanvaller van Ajax en het Nederlands elftal
© IMAGO - Brian Brobbey, aanvaller van Ajax en het Nederlands elftal

Brian Brobbey heeft een inkijkje gegeven in de spelersgroep van het Nederlands elftal. De aanvaller vertelt vrijdag in gesprek met De Telegraaf over onder meer wie de sociaalste speler is, de meest ijdele, wie het grootste ochtendhumeur heeft, de fanatiekste, de grootste eter en het best gekleed gaat in de selectie van bondscoach Ronald Koeman.

Brobbey vindt Nathan Aké de sociaalste Oranje-international. “Nathan is echt een ontzettend lieve jongen. Hij doet geen vlieg kwaad en ik heb hem ook nog nooit echt boos zien worden. Hij maakt de hele avond door met iedereen een praatje”, vertelt de aanvaller van Ajax. “En door de manier waarop hij praat, weet je dat alles gemeend is. Ik weet zeker dat alle internationals hem ontzettend graag mogen.”

Memphis Depay gaat het best gekleed, zo vindt hij. “Ik kan hier helaas niet Brobbey zeggen, want ik loop het liefst in een trainingspak en kwam in Zeist aan op Crocs. Ik moet het er nog even met Noa Vahle over hebben dat ze dat op tv vertelde”, vertelt Brobbey met een knipoog. “De stijl van Memphis is wél heel goed. Nee, nee, hij laat zich door niemand adviseren, heeft geen stylist. Hij doet alles zelf.”

Lees ook: Kees Jansma doet op televisie opvallende uitspraak over Frenkie de Jong

Depay scoort ook hoog wat betreft de grootste eter in de Oranje-selectie. “Memphis en Virgil van Dijk eten vaak bergen salade. En ik schep mijn bord ook goed vol. Dat moet ook, want we trainen hard en hebben bouwstoffen nodig. Maar bij de grootste eter ga ik voor Virgil. Heb je gezien hoe die man eruit ziet? Zo groot en sterk word je niet zomaar.”

Georginio Wijnaldum is een van de meest ijdele Oranje-spelers. "Ik kan niet overal Memphis naar voren schuiven, maar kijk naar zijn haar en je weet dat hij lang voor de spiegel staat. Maar voor Wijnaldum geldt dat ook", weet Brobbey. "Hij moet zijn haar ook uitkammen en die draden erop zetten of hoe je dat ook noemt. Hun kapsels zijn echt kunstwerken. En Memphis heeft daar ook nog eens nummer 10 in staan. Als mijn haar langer was geweest, had ik ze misschien wel nagedaan. Maar dat kan niet.”

Lees ook: Georginio Wijnaldum doet bij Noa Vahle opvallende onthulling over Oranje

Met spelletjes wil je altijd in één team met Wout Weghorst zitten. “Hij is het fanatiekst van allemaal. In alles. Of het nu in het druk zetten tijdens wedstrijden, het sporten in de gym, of bij spelletjes is. Mooie gozer.” Jeremie Frimpong heeft het grootste ochtendhumeur van iedereen. “Zó, Jeremie moet je vroeg op de ochtend niks zeggen, hoor. Hij ziet er vaak nog moe uit, dus laten we hem zijn gang maar even gaan. Soms zegt hij wat in het Ghanees tegen me, maar aan zijn manier van wandelen zie je dat hij geen ochtendmens is.”