Buitenlandse media: 'Schaamrood op de wangen'

Max Max
28 jun. 2021, 11:12
28 jun. 2021, 11:12
© IMAGO

Niet alleen de kranten in Nederland waren uitermate kritisch op het Nederlands elftal. Ook de buitenlandse media steken hun mening niet onder stoelen of banken.

In België kopt Sporza: "Schaamrood op de wangen van Oranje.erwijl de weg naar de finale open lag, sneuvelde het al bij de eerste echte horde. Ondanks behoorlijk wat aanvallende impulsen, vooral in de eerste helft, slaagde Nederland er niet in om ook maar één schot tussen de palen te krijgen.”

De Belgische zender vervolgt: "Een zware dreun voor Nederland, dat zich vooraf al finalekandidaat waande, maar nu plots op de rand van de uitschakeling stond. Tien minuten voor tijd maakten de uitgekookte Tsjechen de klus helemaal af: Holes fungeerde nu als aangever en bood Schick de 0-2 aan. Een drama voor Nederland."

Ook het Duitse Bild was snoeihard voor Oranje: Ohne Holland fahren wir in EM. En zo ligt de eerste favoriet uit het toernooi.” De krant heeft ook nog een advies voor bondscoach Frank de Boer: "Lees maar beter geen kranten vandaag."

Het Spaanse Marca geeft analist Rafael van der Vaart er nog even van langs. "We hebben het al eerder over Van der Vaart gehad, maar het kan geen kwaad hem nog een keer te noemen. De groeten Rafa!” Daarnaast waren ze kritisch op De Ligt, die het duel veel te licht in ging: "Hij dacht al gewonnen te hebben. De handsbal die volgde, kan alleen gezien worden als de daad van een wanhopige man. Hij protesteerde niet eens bij de scheidsrechter.”

Ook de spelers van Oranje die in Spanje voetballen of gaan voetballen worden uiteraard uitgelicht: "Frenkie de Jong was totaal onzichtbaar en leek in niets op de speler die we kennen van Barcelona. Over Memphis waren ze mindr kritisch, die heeft zijn waarde zeker laten zien dit EK."

De BBC tenslotte was verbaasd: "Een schokkende uitschakeling voor Nederland op het EK. De Tsjechen waren op elk gebied beter. Ze toonden meer inzet. Het was teleurstellend van Nederland, ze hebben zoveel talent. Soms moet je je tegenstander wat meer respect geven.”

Lees meer over:

WK 2022 Tsjechië