Daley Blind geniet van foutieve informatie in de media over Nederlands elftal

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
07 jun. 2024, 08:37
07 jun. 2024, 10:45
Daley Blind, Oranje, Oefeninterland
© IMAGO - Daley Blind droeg tegen Canada de aanvoerdersband

Daley Blind wist dat bondscoach Ronald Koeman in de oefeninterland met Canada (4-0), in de aanloop naar het EK in Duitsland, met een viermansdefensie zou spelen. De verdediger van Girona en het Nederlands elftal kijkt tevreden terug op de manier waarop de ploeg die speelwijze uitvoerde. Hij is tevreden over zijn eigen prestatie en die van het gehele team.

Het Nederlands elftal trainde de afgelopen week op de KNVB-campus in Zeist. Daar kende Oranje volgens Blind een uitstekende trainingsweek. “Het is prettig om het gevoel van de trainingen te kunnen bevestigen in de wedstrijd. Dat hebben we vandaag kunnen doen”, aldus de verdediger na afloop van de oefeninterland voor de camera van de NOS. "Het is belangrijk om een goed gevoel te creëren naar aanloop van het EK."

Artikel gaat verder onder video

Daley Blind is positief over het spel van Oranje tegen Canada

Koeman verraste de buitenwereld met zijn opstelling tegen Canada. De bondcoach koos niet voor een team met een vijfmansdefensie, maar speelde met vier achterin (4-3-3). Koeman zette Jeremie Frimpong op de rechtsbuitenpositie, iets dat de verdediger annex middenvelder van Bayer Leverkusen niet onverdienstelijk deed. Frimpong gaf de assist bij de 1-0 én scoorde zelf de 2-0. Blind: "Dit was een goede stap van mij en het elftal denk ik."

Lees ook: Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

Voor de spelers van het Nederlands elftal kwam de opstelling niet als een verrassing. "Koeman was al heel snel duidelijk naar de groep toe, dus voor ons kwam het niet zo als een verrassing. Toen ik de vermoedelijke opstellingen zag van de media was het wel mooi om te zien dat iedereen ernaast zat", lacht Blind, die donderdagavond de aanvoerdersband droeg.

Nederland rekende simpel af met Canada en Blind zag na afloop dan ook een hoop positieve punten. "Tot het eind zijn we gefocust gebleven. We hebben weinig weggegeven, vier doelpunten gemaakt. Daar hebben we een goed gevoel aan overgehouden. Hopelijk kunnen we dat in de volgende wedstrijd weer doen."

Lees ook: Koeman discussieert over haarband van Depay: ‘Ik was verrast’

Koeman stelde Blind niet op als linksback, maar als centrale verdediger. Na afloop kreeg de aanvoerder de vraag of beschikbaar is op andere posities. "Dan moet ik een heel saai antwoord geven. Ik speel gewoon waar de trainer me nodig heeft, en dat zeg ik eigenlijk altijd. Ik kan daarin goed schakelen. Dit jaar heb ik veel in het centrum gespeeld, maar op links voel ik me ook prima."