De Boer: 'Een hele degelijke wedstrijd'

Max Max
17 jun. 2021, 23:33
18 jun. 2021, 08:52
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer was na afloop van het duel met Oostenrijk tevreden over de wedstrijd en het resultaat van Oranje. De 2-0 overwinning betekende dat Oranje zich plaatst voor de achtste finale en daardoor mogelijk een sterke tegenstander ontloopt.

Tegenover de camera van de NOS zei De Boer: "Of ik nog iets te wensen heb? Nee, op dit moment niet. Ik ben zeer tevreden. Ik denk dat wij een hele degelijke wedstrijd hebben gespeeld. We hebben vandaag bijna geen kansen weggegeven, we stonden goed."

Natuurlijk ziet De Boer nog verbeterpunten: "In de eerste helft waren we soms slordig, verloren we de bal heel snel als we hem net veroverd hadden. We hebben soms onnodig veel achter hen aangelopen. Maar ik moet zeggen, ik ben heel tevreden."

De Boer gaat maandag tegen Noord-Macedonië waarschijnlijk enkele spelers sparen, aangezien Oranje toch al groepswinnaar is. De Boer: "Sommige jongens zullen misschien rust nodig hebben, anderen hebben baat bij ritme. Daar gaan we goed naar kijken met mensen die er verstand van hebben. Uiteindelijk is de wedstrijd in Boedapest verreweg het belangrijkste. We gaan het zien."

Lees meer over:

Frank De Boer WK 2022 Oostenrijk