De Boer gaat in op afwezigheid Babel

Max Max
14 mei 2021, 13:51
14 mei 2021, 13:51
© IMAGO

Bondscoach Frank de Boer heeft in gesprek met OnsOranje uitleg gegeven over zijn voorlopige selectie voor het EK 2020. Hij ligt daar onder andere de keuze toe om Ryan Babel niet op te nemen in zijn selectie.

Het zijn zeer moeilijke keuzes geweest, vooral op persoonlijk niveau. Ik heb met Ryan altijd fantastisch gewerkt. Met Ryan heb ik ook in mijn periode als Ajax-coach veel gewerkt. Ik ken hem goed, ik weet dat hij heel erg uitgekeken heeft naar het EK dat het waarschijnlijk zijn laatste kunstje geweest was als international, dus op persoonlijk vlak is dat heel lastig.”

,,Vandaar ook dat ik dat soort jongens persoonlijk heb gebeld om te vertellen dat er op dit moment geen ruimte voor hen is bij de selectie. Ik heb Ryan om die reden ook niet bij de voorlopige selectie genomen, omdat hij dan samen met de spelers uit de Eredivisie, de Russische competitie en dus ook de Turkse competitie, omdat die al wat eerder afgelopen zijn, zich had moeten melden voor het trainingskamp dat we hebben belegd. Ik heb mijn keuze namelijk al een beetje vaststaan, dus om dan na tweeënhalve dag trainen te zeggen dat hij er niet bij zit, leek me niet gepast voor hem. Dat zijn niet de makkelijkste en leukste gesprekken."

Lees meer over:

Ryan Babel Frank De Boer WK 2022