De Jong: 'Er staat iets groots te gebeuren'

Max Max
12 jun. 2021, 10:44
12 jun. 2021, 10:44
© IMAGO

Het EK is van start. Morgenavond speelt het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd van het toernooi tegen Oekraïne. De spelers van Oranje hebben er zin in en voelen dat er iets te gebeuren staat.

Frenkie de Jong zei op de persconferentie: "We kunnen niet wachten op zondag. Of we alles meekrijgen? In Zeist heb je ook gewoon verbinding met de telefoon, dus bij mij is het EK-gevoel er wel degelijk. We moeten bijvoorbeeld elke dag met jullie praten. Wat ik persoonlijk wil bereiken dit toernooi vind ik niet zo belangrijk, het gaat om het team. We zien wel waar we stranden of dat we het toernooi winnen. Dat zal de komende weken blijken."

Er is veel discussie geweest over het systeem van Oranje. Binnen de selectie is men het echter eens: "Altijd al. De speelwijze is voor ons duidelijk, we hebben er ook stappen in gezet. We moeten nu zorgen dat we de eerste wedstrijd winnen en dan zien we wel verder."

De Jong speelde veel wedstrijden bij zijn club afgelopen seizoen, maar is nog niet heel moe: "Of het te veel kan zijn, qua minuten? Dat denk ik niet. Ik voel me fysiek hartstikke goed en ik denk dat het vooral iets is dat in je hoofd gaat zitten als heel veel mensen dat steeds tegen je zeggen. Voor mij is het geen thema. Het is altijd aan de trainer, maar voor mij persoonlijk zou dat niet hoeven."

Lees meer over:

Frenkie De Jong WK 2022