De opstelling van Nederland tegen Tsjechië

Max Max
27 jun. 2021, 16:31
27 jun. 2021, 20:03
© IMAGO

Het is zover, de opstelling van Nederland tegen Tsjechië is bekend. Bondscoach Frank de Boer heeft bekendgemaakt met welke elf spelers hij aantreedt in de achtste finale met de Tsjechen.

Het enige echte vraagteken voorafgaand aan het duel was wie er in de spits zou staan naast Memphis Depay. Die vraag is beantwoord, Donyell Malen speelt vanavond in plaats van Wout Weghorst.

Verder speelt Oranje met de te verwachten namen. Maarten Stekelenburg staat in de goal en voor hem staan Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind en Patrick van Aanholt.

Op het middenveld keert Marten de Roon terug in de basis. Afgelopen maandag tegen Noord-Macedonië speelde Ryan Gravenberch nog, omdat De Roon een gele kaart heeft en is geschorst bij een nieuwe gele kaart. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum spelen natuurlijk ook in de middenlinie van Oranje.

Voorin staat uiteraard Memphis Depay in de basis. Naast hem staat dus de snelle Donyell Malen, die Wout Weghorst op de bank houdt. Tegen Noord-Macedonië speelde Malen ook, terwijl Weghorst in alle duels daarvoor in de basis stond.

De opstelling van Nederland tegen Tsjechië:

Stekelenburg; Dumfries, de Ligt, de Vrij, Blind en Van Aanholt; De Roon, F. de Jong en Wijnaldum; Malen en Depay.

Lees meer over:

Opstelling WK 2022 Tsjechië