De opstelling voor Nederland - Polen

Max Max
22 sep. 2022, 19:20
22 sep. 2022, 19:24
© IMAGO

Vanavond staan in Warschau Nederland en Polen tegenover elkaar. Het is voor bondscoach Louis van Gaal een van de laatste tests voorafgaand aan het WK in Qatar. Watis de opstelling van Oranje tegen Polen?

Het is dan ook de verwachting dat Oranje vanavond grotendeels met het team gaat spelen dat behoorlijk lijkt op het basisteam dat tijdens het WK gaat starten. Van Gaal zei daarover dat spelers uiteraard moeten blijven leveren, maar dat hij wel naar een basis toe wil werken.

De doelman was vooraf nog het grootste vraagteken. Zou Jasper Cillessen het vertrouwen van onze bondscoach krijgen, of zou hij toch voor Mark Flekken of Remko Pasveer kiezen? De keuze voor vanavond is gevallen op Remko Pasveer. De kans dat Cillessen tegen België zal keepen is groot. Nieuwkomer Andries Noppert zit op de tribune.

Achterin heeft Van Gaal eerder een luxe-probleem. Met Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Daley Blind en Nathan Aké kan Van Gaal kiezen uit zes sterke spelers voor drie posities. Daarbij moet gezegd dat Blind ook als linksback opgesteld kan worden. Op de rechtervleugel gaat Dumfries spelen, links dus Blind of Malacia. Tegen Polen kiest Van Gaal voor Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind als achterste vijf spelers.

Op het middenveld is Frenkie de Jong zeker van zijn plek. Naast hem staat Teun Koopmeiners. Op de nummer tien positie kiest van Gaal vanavond voor Cody Gakpo. Hij zal spelen achter het aanvallende duo Steven Bergwijn en Memphis Depay.

De opstelling bij Polen - Nederland:

Pasveer; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké en Blind; De Jong, Koopmeiners en Gakpo; Bergwijn en Depay.