De scheidsrechter bij Nederland - België

Max Max
25 sep. 2022, 08:22
25 sep. 2022, 14:31
© IMAGO

De wedstrijd tussen Nederland en België die vanavond in de Johan Cruijff ArenA gespeeld wordt, staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Anthony Taylor.

De 43-jarige scheids uit het Verenigd Koninkrijk wordt geassisteerd door Gary Beswick en Adam Nunn, beiden ook uit Engeland. De vierde official is Craig Pawson en de VAR en assistent VAR zijn Stuart Attwell en Lee Betts.

Taylor floot Nederland al drie keer eerder. De eerste keer was in 2016 tijdens de WK-kwalificatie tegen Luxemburg (3-1 winst). Daarna volgden in 2018 een Nations League wedstrijd tegen Frankrijk (2-0 winst) en in 2020 in de Nations League tegen Italië (1-1 gelijk).

Taylor floor in de afgelopen jaren ook een vijftal Europese duels van Ajax, PSV en Feyenoord. Vooral het duel van Ajax tegen AS Roma twee jaar geleden zal nog herinnerd worden, aangezien Ajax destijds uitgeschakeld werd in de kwartfinale van de Europa League. In de achtste finale van de Conference League afgelopen jaar won Feyenoord onder leiding van Taylor van Partizan Belgrado.