De Vrij moet geblesseerd afhaken

Max Max
03 sep. 2020, 11:41
03 sep. 2020, 15:35
© IMAGO

Wat een pech voor Stefan de Vrij. De verdediger zou zeer waarschijnlijk eindelijk een kans krijgen in de basis bij Oranje door afwezigheid van Matthijs de Ligt. Nu moet hij echter zelf ook afhaken met een blessure en mist hij de Nations League duels met Polen en Italië.

De verdediger van Internazionale heeft het trainingskamp van Oranje verlaten en keert terug naar Italië. Bondscoach Dwight Lodeweges zal geen vervanger oproepen voor De Vrij.

Afgelopen seizoen werd de Vrij uitgeroepen tot beste verdediger van de Serie A. Hij heeft de pech dat bij Oranje een Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt rondlopen, waardoor hij zelden aan spelen toekwam de afgelopen jaren. Bij afwezigheid van De Ligt zou hij eindelijk voor z'n kans kunnen gaan, maar ook deze kans valt dus in het water.

Ook Dumfries mist Polen

Behalve De Vrij moet Lodeweges achterin ook Denzel Dumfries missen tegen Polen. De verdediger van PSV wordt op korte termijn vader en laat het duel met Polen daarom aan zich voorbij gaan.

Lodeweges verwacht dat Dumfries zaterdag weer aansluit bij de groep, zodat hij maandag tijdens het duel met Italië weer van de partij is.