De weg naar het WK in Qatar

Max Max
23 aug. 2021, 09:02
23 aug. 2021, 09:02
© IMAGO

Iedereen die het Nederlands voetbal een warm hart toedraagt baalde natuurlijk ontzettend van het teleurstellend verlopen EK. Na de vroege uitschakeling tegen Tsjechië in de achtste finale was het duidelijke dat er iets moest gebeuren. Toenmalig bondscoach Frank de Boer stapte op en al gauw werden de pijlen gericht op een oude bekende, namelijk Louis van Gaal. De man die als een van de beste Nederlandse trainers ooit wordt gezien besloot nog een keer een poging te gaan wagen om zijn ultieme droom, en die van heel Nederland, waar te maken. En dat is natuurlijk het winnen van die felbegeerde wereldbeker.

De weg naar Qatar is echter nog lang, en eerst moet het eindtoernooi nog bereikt zien te worden. Tot die tijd staan er veel belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden op het programma, die veelal gewonnen zullen moeten worden. Wanneer je zelf als gokker een voorspelling wilt doen over deze wedstrijden, kun je informatie daarover op payandplaycasinonederland.com vinden. Uiteraard zullen ook de WK wedstrijden daar volgend jaar uitgebreid aan bod komen.

Een nieuwe technische staf

Al snel na het slecht verlopen EK kwam naar voren dat de KNVB Louis van Gaal als de gedroomde kandidaat zag om Frank de Boer op te volgen. Nadat er nog een paar weken werd onderhandeld, is de kogel dan toch uiteindelijk door de kerk gegaan. Er was al een tijdje officieus bekend dat oud-coach van grote clubs als Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United het moest gaan doen, maar afgelopen week werd het eindelijk officieel. Daarbij werd gelijk bekend gemaakt hoe de rest van de stad zou worden ingevuld.

De assistent van Louis van Gaal werd niet verrassend Danny Blind. Al langer werken de twee bijna overal samen, en dat gebeurd dus ook nu weer. Ondanks dat Blind zelfs als hoofdtrainer weinig succesvol is geweest, heeft hij de functie als assistent-bondscoach altijd prima ingevuld. Daar kwam als keeperstrainer Frans Hoek bij, wat iedereen ook al aan zag komen gezien zijn historie met van Gaal. De laatste naam van de staf was echter wel weer een verrassing. Dit is namelijk Henk Fraser, die een dubbele functie gaat krijgen, want hij blijft tevens actief als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam.

Vervolg van de WK-kwalificatie

In de kwalificatiepoule op weg naar het wereldkampioenschap heeft Oranje het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Er werd slecht begonnen aan de belangrijke reeks met een terechte nederlaag uit bij Turkije. Ondanks dit slechte begin, werd er vervolgens wel gewonnen van Letland en Gibraltar, waardoor de ploeg nog altijd alles zelf in de hand heeft. De wedstrijden in september en oktober zullen echter cruciaal zijn.

Eerst zal er in een uitwedstrijd moeten afgerekend met Noorwegen, een directe concurrent die over een aantal zeer goede voetballers beschikt. Daarna volgen er twee thuiswedstrijden tegen Gibraltar en Turkije, een andere ploeg die normaal gesproken als directe concurrent mag worden gezien. Er werd uit immers al van de Turken verloren. Alleen de winnaar van de poule plaatst zich direct voor het wereldkampioenschap. Al deze wedstrijden zullen binnen een week plaatsvinden, waarna er in zowel oktober als november nog twee wedstrijden op het programma staan.

De selectie

Het is voor veel voetballiefhebbers uitkijken naar de eerste voorselectie die onder de nieuwe bondscoach bekend zal worden gemaakt. Iedereen is benieuwd of er veel verrassingen in zullen zitten en of er gelijk al drastische wijzigen door gaan worden gevoerd. Gezien de korte periode tussen het EK en de eerste WK-kwalificatiewedstrijden, valt het te verwachten dat het in eerste instantie nog wel mee zal vallen. Wanneer het seizoen wat langer onderweg is kan dit wel zomaar anders zijn. Louis van Gaal heeft in het verleden al vaker bewezen dat het er niet bang voor is om spelers met een reputatie buiten de selectie te laten of op de bank te zetten.

Kansen in Qatar

Volgens velen heeft het Nederlands Elftal met het aanstellen van de nieuwe bondscoach goede papieren om het ver te gaan schoppen in Qatar. En dat is niet zo gek, van Gaal heeft in het verleden al meerdere malen bewezen een topcoach te zijn die zowel de spelers als een team beter kan maken. Alleen al daarom is de komende periode voor voetbalfans ontzettend interessant. De meeste van hen kijken dan ook reikhalzend uit naar de aankomende interlands.

Lees meer over:

Zijlijn Qatar