'Debutanten van AZ zijn vooral trots'

Max Max
20 nov. 2019, 08:57
© IMAGO
Zowel Calvin Stengs als Myron Boadu mochten gisteren in het duel met Estland debuteren in het shirt van Oranje. Stengs stond in de basis en speelde de volle 90 minuten mee, Boadu viel direct na rust in.Beide spelers waren actief en betrokken bij één of meer goals. Stengs gaf twee assists op Wijnaldum en Boadu wist zelf te scoren bij zijn debuut. "Het is toch wel een hoger niveau dan bij AZ, daar moet je niet moeilijk over doen", zei Stengs na afloop tegen de NOS. "Het was wel spannend, ik begon ook onwennig, maar later ging het beter. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen met twee assists."

Boadu baalde niet dat zijn maatje Stengs in de basis stond en hij op de bank moest beginnen: "Nee hoor, ik was alleen maar trots. Hij viel daarna zelf ook lekker in: "Mijn eerste aanname was meteen goed en dan zit je er meteen prima in. De andere jongens hadden gezegd dat ik er schijt aan moest hebben."

Kort voor tijd wist hij zijn unieke debuut, hij is de eerste speler die in de 21e eeuw werd geboren in Oranje, zelfs op te luisteren met een doelpunt: "Het was een hele goede bal van Kevin Strootman. Daar droom je van, scoren voor Oranje."

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman over het tweetal

Bondscoach Ronald Koeman had na afloop ook mooie woorden over voor het tweetal: "Beiden hebben bravoure in hun spel. Dat is het mooie. Voor de rest zijn ze heel bescheiden en passen ze ongelooflijk goed in de groep."Toch is er ook nog genoeg werk te doen en zitten de spelers nog niet op het niveau dat Oranje nastreeft: "Op dit moment zijn Boadu en Stengs nog niet EK-waardig. Maar het kan snel gaan, zoals ze de laatste maanden al hebben bewezen", sluit Koeman af.