Depay: 'Een van de belangrijkste duels uit mijn carrière'

Max Max
08 dec. 2022, 21:20
08 dec. 2022, 21:20
© IMAGO

Memphis Depay keerde kort voor het WK terug van een blessure en werd tijdens de groepsfase klaargestoomd voor de duels in de knock-outfase. Tegen de VS speelde hij bijna de hele wedstrijd mee en scoorde hij zijn eerste doelpunt dit WK, tegen de Argentijnen wacht een nieuwe test.

Hij moest er tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Argentinië lang over nadenken, maar ziet uiteindelijk wel in hoe belangrijk dit duel wordt voor zijn loopbaan:  "Ik denk wel dat het een van de belangrijkste wedstrijden is."

Acht jaar gelden debuteerde Depay als 20-jarige op het WK, nu heeft hij een heel andere rol: "Ik denk wel dat ik van nature een leider ben", zegt hij. "Toen was ik een jongen van 20 die een kwartfinale speelde, dat was heel anders. Maar als ik naar mezelf kijk, ga ik nog steeds op dezelfde manier de wedstrijd in."

Destijds verloor Oranje in de halve finale van Argetinië, is het tijd voor revanche? "Het is wel een revanche, natuurlijk, maar het is een compleet ander team. Er zijn weinig spelers die dat toen hebben meegemaakt. Ik voel scherpte en focus. Iedereen is bezig met één ding: deze wedstrijd winnen. Ik voel eenheid. Ik denk dat iedereen er heel veel zin in heeft."

Tenslotte vertelde Depay nog over zijn band met Van Gaal: "Hij heeft veel impact gehad, dat zie je ook aan de resultaten, we hebben niets verloren. Onze teamdiscipline is strakker geworden. Dat is belangrijk om resultaten te halen, zeker op een toernooi. Iedereen kent zijn karakter en visie en dat is ook waardoor hij een winnende mentaliteit brengt. Hij is ook heel duidelijk in hoe hij zijn visie overbrengt."

Lees meer over:

WK 2022 Memphis Depay