Depay en Malen zijn het ideale aanvalsduo van Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
27 mrt. 2024, 17:08
27 mrt. 2024, 17:11
© IMAGO

Na de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland concludeert Jeroen Elshoff dat Donyell Malen de ideale aanvalspartner is voor Memphis Depay in het Nederlands elftal. De journalist van de NOS legt uit dat Depay profiteert van een aanvaller naast hem met diepgang, omdat de sterspeler van Oranje zelf graag naar de bal toe komt.

Jeroen Stekelenburg, presentator van de NOS Voetbalpodcast, noemt Depay een onmisbare speler voor Oranje om ver te komen op het EK in Duitsland. "Depay lijkt redelijk in vorm te raken.” Ook collega Arman Avsaroglu is verheugd over diens prestaties. "Dat is misschien wel het grootste positieve punt van deze periode, want twee of drie maanden geleden hadden we het allemaal over Wout Weghorst, Brian Brobbey en Joshua Zirkzee.”

Lees meer: Van Dijk heeft na verlies vooral te doen met één speler

“Toen was het de grote vraag wie de spits van het Nederlands elftal zou worden”, herinnert Avsaroglu zich. “Mensen noemden Depay nog wel, zij het voorzichtig. Nu heeft hij gewoon in twee wedstrijden 75 minuten gespeeld. Vandaag (dinsdagavond, red.) deed hij dat soms ook behoorlijk goed. Hij is fit en zal alleen nog fitter worden als hij heel blijft, dus dat is zeker een positief punt.”

Elshoff benadrukt het belang van Malen. "Ik denk echt dat Depay baat heeft bij Malen. Als Malen zijn vorm vasthoudt en doet wat hij doet, dus de diepte in gaat vanuit de spits, dan heb je echt iemand nodig die diepgang kan creëren. Als Malen in vorm is, is het duidelijk. Ik ben sowieso een voorstander van het opstellen van spelers die in vorm zijn!”

Lees meer: Kraay ziet speler op 42-jarige leeftijd nog in Oranje spelen

Malen scoorde tegen Schotland (4-0 winst) als incaller in veertien minuten en gaf daarnaast een prachtige assist op Teun Koopmeiners, die helaas miste. Malen heeft momenteel zes doelpunten en vier assists in dertig interlands voor Oranje. Depay heeft inmiddels negentig officiële interlands gespeeld. Hij was daarin goed voor 44 doelpunten en 30 assists. Depay heeft nog maar zes doelpunten nodig om Robin van Persie, de topscorer aller tijden van Oranje, te evenaren.