Depay: 'Hadden voor hogere uitslag moeten gaan'

Max Max
12 okt. 2021, 11:15
12 okt. 2021, 11:16
© IMAGO

Memphis Depay was na afloop van het met 6-0 gewonnen duel tegen Gibraltar gematigd tevreden. Hij was blij met zijn twee goals, maar ook kritisch op zijn gemiste strafschop en de overige kansen die Oranje mistte.

Depay legt uit: "Wij wisten dat ze negentig minuten gingen hangen en dan is het wachten op de eerste en tweede goal. We hebben de hele tijd gezorgd voor dreiging. We hadden nog een hogere uitslag kunnen en misschien wel moeten neerzetten, maar we hebben een prima avond gehad."

Memphis baalde van zijn eerste penalty, die gestopt werd door de doelman van Gibraltar: "Ik denk dat ik hem niet goed inschiet. Meer kan ik er niet van maken. Ik train er veel op, ik mis bijna nooit, dus ik had wel het vertrouwen dat ik de volgende zou nemen. Die kwam. Dat dwongen we af. Gelukkig ging de tweede er overtuigend in."

Zijn tweede penalty ging wel raak, wat zijn achtste benutte penalty in Oranje betekende. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met Ronald Koeman, zijn coach bij FC Barcelona. "Dat is mooi. Ik mag ze nemen. Ik hoop er nog veel meer te scoren. Maar het gaat niet alleen om penalty's, maar om de teamprestatie."

De samenwerking met teamgenoten gaat steeds beter: "Bij de eerste goal gaf Davy hem blind op mij, hij hoort mij en geeft de pass. Dat zijn de loopjes die we voor elkaar maken. We moeten tevreden zijn. Dit is een goede week geweest waarop we kunnen voortborduren."

Lees meer over:

Gibraltar WK 2022 Memphis Depay