Depay: 'We gaan op dezelfde voet verder'

Max Max
10 okt. 2020, 14:08
10 okt. 2020, 14:09
© IMAGO

Depay ontbreekt morgenavond in het Nations League duel met Bosnië en Herzegovina door een schorsing. Hij speelde afgelopen woensdag daarom wel 90 minuten tegen Mexico: "Ik ben fit, die negentig minuten tegen Mexico waren goed voor mij. Ik baal dat ik tegen Bosnië-Herzegovina geschorst ben, want ik wil gewoon lekker voetballen. Laten we niet vergeten dat ik een zware blessure heb gehad", zei Depay in gesprek met AD Sportwereld.

Hij vervolgt: "Ik ben superblij dat ik weer kan spelen. Er waren mensen die riepen of schreven dat mijn revalidatie te snel ging, maar ik heb mijn snelle terugkeer helemaal zelf afgedwongen. Tijdens de lockdown heb ik ervoor gezorgd dat ik weer fit raakte. Dan weet je ook dat er interesse voor je zal komen."

Op dezelfde voet

De eerste week onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer zit erop, Memphis is tevreden met hoe het gaat: "Ik heb het gevoel dat we op dezelfde voet verder gaan. Tegen Mexico hadden we debutanten die nog even moeten wennen en bovendien deed Frenkie de Jong niet mee. In alle eerlijkheid: dat is de motor van ons spel. Maar het is niet opeens anders of zo bij Oranje, laat ik het dan zo zeggen."

Een mooie eer

Memphis krijgt weleens kritiek over zijn 'gezwerf' over het veld: "Ik vind het zelf wel meevallen. Het is echt niet zo dat ik kan doen wat ik wil in Oranje. Ik heb ook mijn taak. Of ik het niet met de kritiek eens ben? Ik zie het niet als kritiek, maar meer als een mening. Als het niet zou kloppen wat ik doe, zouden we het wel aanpassen."

Memphis droeg in de tweede helft tegen Mexico de aanvoerdersband, toen Virgil van Dijk gewisseld werd: Een hele eer. Bij Lyon ben ik het gewend, bij Oranje was het nog niet eerder gebeurd. Ik heb hard geknokt om fit te worden, had totaal geen angst dat het mis zou kunnen gaan met die knie. De manier waarop ik bezig ben met mijn lichaam, maakt mij trots. Ik heb die interesse van Barcelona zelf afgedwongen.”

Lees meer over:

WK 2022 Memphis Depay