Depay wil laten zien dat hij scherp is

Max Max
21 sep. 2022, 11:39
21 sep. 2022, 11:39
© IMAGO

Memphis Depay maakt niet de makkelijkste periode uit zijn carrière door. De spits zit bij zijn club Barcelona meer op de bank dan hem lief is, maar is bij Oranje nog altijd de grote man in de voorhoede. Hoe scherp is Depay nog, aangezien hij minder minuten maakt dan hij wil bij zijn club?

De aanvaller is blij bij Oranje te zijn, zegt hij tegen de NOS: "Het is de laatste keer dat we bij elkaar komen, en dan moet het gaan gebeuren. Een belangrijke week. Iedereen is gefocust en ambitieus."

'Het is anders dan vorig jaar'

De laatste wedstrijd voorafgaand aan de interlandperiode mocht Depay zowaar weer eens een uur meedoen. Hij scoorde ook direct de 2-0 voor zijn club: "Dat heb ik in de afgelopen tijd veel minder gedaan. En dan wel vlak voordat je je mag melden, dan zit je gewoon lekker erin. Dan weet je dat je het nog kan."

Depay weet dat zijn situatie er met de komst van Lewandowski heel anders uitziet dan afgelopen seizoen: "Tuurlijk, het is 360 graden anders dan vorig seizoen. Ik ben belangrijk geweest, topscorer geworden en speelde veel. Maar ik ben iemand die nooit zal opgeven. Ik heb nooit geklaagd. Ik ben het er niet mee eens natuurlijk, maar ik probeer met mijn voeten te laten zien dat ik hoor te spelen."

Het leek er even op dat hij in de zomer een transfer zou maken, Juventus was concreet, maar bleef uiteindelijk toch in Barcelona: "Uiteindelijk ben ik nog steeds bij Barcelona, is het seizoen nog lang, met drukke programma's, en dan gaan we het zien. Ik heb heel veel plannen in mijn hoofd, maar ik heb in de loop der jaren ook gemerkt dat het niet altijd loopt zoals je het in je hoofd hebt, dus je kunt niet altijd alles plannen."

'Ready voor het WK'

Ondanks het gebrek aan speeltijd wil Depay straks in november wel ready zijn voor het WK. Of hij daarvoor niet meer speeltijd nodig heeft is de grote vraag.

"Het heeft er zeker mee te maken. Als je gewoon je ritme hebt dan is de tank helemaal vol. Al moet ik zeggen dat ik wel snel in een ritme kom. We gaan het ook hier zien. Ik ga mijn best doen en ga laten zien dat ik gewoon scherp ben."