Derksen verwacht tóch wissel bij Oranje: ‘Ik hoorde dat hij een pijntje heeft’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
25 jun. 2024, 08:32
25 jun. 2024, 08:32
Johan Derksen bij Vandaag Inside Oranje op SBS 6
© Talpa - Johan Derksen bij Vandaag Inside Oranje op SBS 6

Johan Derksen sluit niet uit dat Nederland tegen Oostenrijk op het EK in Duitsland toch in een andere opstelling verschijnt als tegen Frankrijk. De televisiepersoonlijkheid verwacht namelijk dat Ronald Koeman noodgedwongen een wijziging in zijn basiself door moet voeren voor de derde en laatste groepswedstrijd op het eindtoernooi.

“Ik hoorde dat Humphries… Dumfries een pijntje heeft. Dan zou die jongen van Feyenoord, Lutsharel Geertruida, erin komen”, vertelde Derksen maandagavond bij Vandaag Inside Oranje. Van wie Derksen het vermeende blessurenieuws heeft gehoord, liet hij niet weten. Denzel Dumfries is een van de onbetwiste basiskrachten van Koeman. De rechtsback van Inter stond zowel tegen Polen (1-2) als tegen Frankrijk (0-0) in de basis.

Artikel gaat verder onder video

Nederland maakt zich op voor EK-duel met Oostenrijk

Als Geertruida daadwerkelijk start in plaats van Dumfries, dan wordt het koppeltje Geertruida - Jeremie Frimpong in ere hersteld als de rest van de vermoedelijke opstelling van Oranje in het Olympiastadion in Berlijn ook klopt. Het duo maakte een goede indruk aan de rechterkant in de oefeninterland tegen Canada (4-0), in aanloop naar het EK. Koeman koos tot dusver op het eindtoernooi echter nog niet voor deze samenstelling.

Lees ook: Koeman kiest voor deze elf namen tegen Oostenrijk

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Oostenrijk uitgezonden?

René van der Gijp denkt dat Koeman er verstandig aan doet om vertrouwen te blijven houden in Depay als aanvalsleider van Oranje. De bekritiseerde aanvaller start dinsdag in de spits, zo bevestigde de bondscoach maandag op een persconferentie. "Je bent door naar de volgende ronde. Dan wil je toch geen scheve gezichten in de selectie krijgen”, legde Van der Gijp uit. “Je moet gewoon lekker met Memphis in de spits spelen. En laten we hopen dat hij er één of twee maakt, dat hij er een beetje doorheen komt.

Derksen verwacht niet dat Depay tegen Oostenrijk uit zijn vormdip komt, maar hij snapt ook de beweegreden van Koeman. “Je zou Memphis kunnen vervangen. Als je twee keer slecht speelt, kan dat een reden zijn om hem eruit te halen. Ik geloof er ook niet in dat hij beter gaat spelen, want hij heeft de vorm niet. Maar ik houd wel van trainers die heel lang achter hun spelers blijven staan”, gaf de televisiecoryfee toe.